Bestseller anklages for designplagiat

Den midtjyske tekstilgigant hives i retten af det hollandske tøjmærke G-Star for designplagiat, skiver Business.dk

Så er der igen arbejde til tøjgiganten fra Brande, Bestsellers, advokater. Det hollandske tøjfirma G-Star trækker nu koncernen i retten i 12 lande for at plagiere designet på G-stars denimbukser.

- Vi har i længere tid set et mønster, hvor Bestseller kopierer forskellige dele af G-Star-brandet. Det gælder både tøjdesign og vores brandudtryk i forretningerne og markedsføringen, siger Joris Aperghis, Marketingschef i G-Star til Business.dk

Det er ikke første gang Bestseller anklages for plagiat. I februar 2010 måtte Bestseller således betale en erstatning på 2,5 million til det amerikanske mærke, New Balance, skriver business.dk.

- Vi ved, at Bestseller har været i mange af den slags sager før. Det lader til at være en del af deres businessmodel, og det bryder vi os ikke om. De skal lave deres egne design og holde op med at bruge vores, siger Joris Aperghis.

Bestseller undrer sig

Hos Bestseller undrer de sig over den hollandske anklage.

- Vi er forundrede over, at G-Star's PR-afdeling sender denne sag til pressen. Vi har tidligere vundet to retssager over G-Star i deres hjemland Holland, siger Bestsellers kommunikationschef, Bo Terp til business.dk

Billedet ovenfor er lavet af G-stars presseafdeling for at illustrere, hvor de mener, der er tale om plagiat.