Bente ser frem til bedre mobildækning: Kan ikke bruge mobilen indendørs

Regeringen kræver bedre mobildækning til yderområderne. Det glæder Bente Byskov sig til. Lige nu kan hun kun ringe fra sin mobiltelefon ude fra gårdspladsen.

Bente Byskov og hendes mand må i dag ud i gårdspladsen, hvis de vil ringe fra deres mobiltelefoner. Med nye krav til teleudbyderne vil dækningen blive bedre for dem.
Bente Byskov og hendes mand må i dag ud i gårdspladsen, hvis de vil ringe fra deres mobiltelefoner. Med nye krav til teleudbyderne vil dækningen blive bedre for dem.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Vil man i kontakt med Bente Byskov og hendes mand, så er fastnettelefonen den eneste, sikre mulighed. De bor nemlig i et af de områder ved Lemvig, hvor mobildækningen, mildt sagt, er ustabil. 

- Hvis jeg vil bruge mobilen, så skal jeg ud i gårdspladsen, fortæller Bente Byskov.

Men nu kan ægteparret se frem til, at dækningen bliver bedre. Regeringen fremlægger mandag nye krav til teleselskaber om højere hastighed og bedre dækning. Det betyder, at 25.000 husstande i tyndt befolkede områder vil få en markant bedre mobildækning. 

- Der er alt, alt for mange steder i Danmark, hvor der er ikke er en god mobil- og bredbåndsdækning, og det er det, som regeringen vil gøre noget ved, lyder det fra energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V). 

Således vil regeringen gøre op med mobilhuller, som det Bente Byskov og hendes mand bor i. Og det glæder de sig til på gården.

- At der kommer en sender, som vi også får glæde af, det er jo optimalt, lyder det fra Bente Byskov.

I Region Midtjylland vil omkring 5.800 husstande få glæde af den nye ordning, der træder i kraft senest i 2022. Og det glæder ikke kun Bente Byskov, men også Landdistrikternes Fællesråd, der længe har arbejdet for en forbedring på området.

- Det giver mulighed for mere bosætning. Folk vil bo, hvor der er mobilforbindelse og mobilt bredbånd. Det gavner iværksætterne, og så er det også med til at skabe tryghed, at man kan komme i forbindelse med omverden, siger formand, Steffen Damsgaard. 

Regeringen kræver, at teleselskabernme skal leverer en hastighed på 30 Mbit/s-hastighed til 20.000 husstande og 50 Mbit/s-hastighed til 5000 husstande. 

2:18
Flere telemaster skal sikre 25.000 husstande i tyndt befolkede områder markant bedre mobildækning.