Bent Hansen freder akutlægebiler

Borgerne i Lemvig, Holstebro og Silkeborg kan ånde lettet op i debatten om akutlægebiler og akutklinikker. Regionsrådsformand Bent Hansen tror ikke på forslaget.

Laegebil_ved_sygehus.jpg

Bent Hansen dropper forslaget om at nedlægge seks af ni akutlægebiler. Det gør han i et netop offentliggjort oplæg til regionens forhandlinger om besparelser på sundhedsområdet.

- Hvis vi gennemførte besparelserne, ville det skabe en situation, hvor det ville være rigtigt svært at fastholde tilliden til vores akutsystem, siger Bent Hansen (S) til TV MIDTVEST.

Det handler om tryghed

I forslaget inddeler han de omdiskuterede spareforslag i tre grupper, og her falder akutlægebilerne under den gruppe af forslag, der efter Bent Hansens vurdering ikke kan vedtages.

- Vi skal selvfølgelig spare rigtigt mange penge, men det handler også om tryghed. Den her sikkerhed for, at hvis der sker noget med mig, så er der ordentlig hjælp, siger regionsrådsformanden.

Der var ellers lagt op til, at ni akutlægebiler skulle skæres ned til tre. Det mødte store protester i blandt andet Lemvig, Silkeborg og Holstebro, hvor bilerne skulle afskaffes.

Også Skive, Tarm og Ringkøbing skulle spare akutbiler - dog bemandet med anæstesisygeplejersker. Men det bliver altså ikke til noget alligevel.

- Man bliver nødt til at forholde sig til, hvorfor den her akutbil er kommet. Den er jo sat ind i stedet for noget andet, sagde borgmester i Lemvig Kommune Erik Flyvholm (V) under protesterne for to uger siden.

Akutklinikker overlever også

I oplægget ryger også akutklinikkerne under fanen "forslag der ikke vedtages".

Det betyder, at akutklinikkerne i Holstebro, Skive, Ringkøbing og Silkeborg alligevel ikke kun skal tage blodprøver og røntgenbilleder i fremtiden.

Forslaget ville have betydet, at patienter, der henvendte sig med større skader på skadestuen i Holstebro, fremover skulle sendes til Herning. Men det ser altså alligevel ikke ud til at blive aktuelt.

I morgen onsdag er politikerne på seminar om budgettet. Her skal indsigelser og forslag fremlægges, mens de politiske forhandlinger går i gang d. 9. juni.

OPDATERET kl. 20:15: Bent Hansen var med live i vores udsendelse kl. 19:30. Se interviewet her på siden.

3:09