Bank fik underskud på 710 millioner

Store nedskrivninger betyder stort minus i Vestjysk Bank, der dog stadig ønsker at stå på egne ben.

Vestjysk Bank, Logo_paa_Mur.jpg

Der var - som forventet - særdeles røde tal på bundlinjen, da Vestjysk Bank med hovedsæde i Lemvig onsdag præsenterede sit regnskab for årets første tre kvartaler.

Regnskabet viste et underskud før skat på 710 millioner kroner - mod et underskud i hele 2011 på 559 millioner.

Direktør Vagn Thorsager betegner resultatet som utilfredsstillende, men konstaterer også, at banken havde set det store underskud komme.

Fyrede direktør efter kæmpe nedskrivninger

Da Vestjysk Bank i september fyrede direktør Frank Kristensen, kom det frem, at banken ventede nedskrivninger på over en milliard kroner - eller 600 millioner kroner mere end forventet. Regnskabet for de tre første kvartaler viser nedskrivninger for 904 millioner kroner.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at vores stærke basisindtjening udhules af store nedskrivninger på udlån og tilgodehavender, siger Vagn Thorsager.

Bankens basisresultat før nedskrivninger er på 194 millioner, og Vagn Thorsager glæder sig over, at arbejdet med at øge indtægterne har givet pote.

Trods det store underskud understreger ledelsen, at den stadig har en overordnet strategi om at bevare Vestjysk Bank som et selvstændigt pengeinstitut.