Ballade mellem fans til træningskamp

En træningskamp mellem FC Midtjylland og Viborg FF endte i et sammenstød mellem de to klubbers tilhængere. FCM-fansene var specielt aggressive, der blev i alt udstedt seks bøder. (Arkivfoto)

Fodboldfans.jpg

Politiet var ikke forberedt på, at eftermiddagens træningskamp mellem FC Midtjylland og Viborg FF i Vildbjerg ville ende i ballade mellem de to klubbers fangrupperinger.

Viborgs fans havde fyldt en bus med omkring 50 fans og taget turen til Vildbjerg for at se deres hold spille mod FC Midtjylland. På Vildbjerg Stadion blev de mødt af cirka dobbelt så mange FCM-fans, og det var særligt FCM-fansene, der udviste en aggresiv adfærd.

- De kastede adskillige romerlys og øldåser ind på banen under kampen, siger vagtchef Carsten Henriksen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Stemningen steg under kampen

De to klubber havde ikke informeret politiet om, at kampen kunne udvikle sig til et slagsmål udenfor banen, og de var derfor ikke forberedt på ballade, men under kampen steg stemningen blandt fansene.

- Vi endte med at være massivt tilstede, da kampen sluttede, og det gør, at der ikke bliver noget slagsmål eller konfrontrationer, siger Carsten Henriksen.

Politiet sendte en del patruljer til stedet, og det lykkedes at holde de to grupperinger fra at komme i direkte slagsmål. Efter kampen tog flere FCM-tilhængere toget fra Vildbjerg til Herning. På vejen blev der smadret ølflasker, ligesom en FCM-tilhænger blev sigtet for at sparke på en rude på Vildbjerg Station.

- Vi var også massivt tilstede i bybilledet i Herning og tog imod fansene, da de kom ind med toget fra Vildbjerg, indtil de var faldet til ro, forklarer vagtchef Carsten Henriksen.

Bøde for at ville slås

Der blev i alt udstedt seks bøder for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, blandt andet blev der uddelt bøder for forsøg på at komme i slagsmål med modstandernes fans.

- Det er ærgerligt, at der skal være sådan en ballade, fordi der er to hold, der skal spille fodbold, siger Carsten Henriksen.

Ingen blev anholdt i forbindelse med optøjerne. Der var heller ingen, der kom tilskade i forbindelse med sammenstødene.

Kampen endte i øvrigt 5-1 til Viborg FF.