Arriva har store problemer med aflysninger

Den seneste måned har Arriva aflyst 101 tog på de jyske strækninger.

Arriva Snedsted

Togpassagerer, der rejser med Arriva har på en måned ventet forgæves 101 gange på perronen.  

- Det er aldrig tilfredsstillende, når vi skal aflyse afgange uanset om det er få eller mange, fortæller Morten Nissum Larsen, der er pressemedarbejder hos Arriva.

Aflysningerne er sket i perioden fra den 28. august til den 29. september. Ifølge Arriva skyldes 70 af aflysningerne, hvad de selv kalder for intern planlægning.

- Helt konkret, så mangler der en lokomotivfører til at køre toget. 70 aflysninger på en måned er for mange og det er ikke noget, der er almindeligt for vores drift, siger Morten Nissum Larsen.

Der skal strammes op 

Arriva har flere end 9000 afgange på en måned. Alligevel får de 101 aflysninger transportordførerer fra flere partier til at rette en kritik mod virksomheden, der står for en stor del af den kollektive trafik i Midt- og Vestjylland.

- Jeg synes ikke vi får det vi har betalt for. Skatteborgerne leverer jo en masse penge til Arriva hvert år for at de skal køre tog. Og, når de ikke gør det, så bliver vi nødt til at stramme op, siger Andreas Steenberg, transportordfører for Radikale Venstre

Han bakkes op af Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen:

- Det er ikke godt nok. Der skal mere stabilitet og robusthed ind i togdriften, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Ved 41 af aflysningerne er passagererne i stedet kommet afsted med bus eller taxa. Men i de resterende 60 aflysninger har passagerne måtte vente på næste afgang.  

At aflysningerne skyldes personaleforhold er, ifølge Andreas Steenberg, stærkt utilfredsstillende.

- Det virker som om de ikke har fået ansat folk nok, eller ikke har styr på planlægningen, og det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, når vi giver dem mange millioner for at køre tog, siger Andreas Steenberg.

Lover færre aflysninger fremover 

Andreas Steenberg vil nu tage sagen op med Transportministeren. Men ifølge Arriva, så vil der fremover være styr på sagerne igen.

- Vi har igangsat nogle inititiaver for at imødekomme det her. Så allerede fra oktober vil man ikke komme til at opleve ligeså mange aflysninger på grund personaleforhold, som vi har haft i september, siger Morten Nissum Larsen. 

Det koster Arriva i tilskud fra staten, hver gang et tog bliver aflyst.