Antallet af bankrøverier er historisk lavt

På trods af et voldsomt bankrøveri i sidste uge i Koldby i Thy er antallet af bankrøverier i Midt- og Vestjylland stadig historisk lavt.

Det er blevet mere sikkert at være ansat i en bank i forhold til for bare fire år siden. Nye intiativer som for eksempel pengelås har fået antallet af bankrøverier til at styrtdykke.

- Der har været et markant fald i antallet af bankrøverier, så det er meget positivt, siger Ole Henriksen, efterforskningsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi.

I 2011 blev der begået hele 11 bankrøverier alene i Midt- og Vestjylland. Siden er antallet styrtdykket. Både sidste år og forrige år blev der kun begået to bankrøverier. Og tendensen ser foreløbigt ud til at holde i 2015, hvor der med sidste uges bankrøveri i Koldby i Thy er begået to bankrøverier i hele landsdelen.

Antal bankrøverier i Midt- og Vestjylland

2015 indtil videre: 2
2014: 2
2013: 2
2012: 3
2011: 11
2010: 9
2009: 6
2008: 7
2007: 8

De glæder sig over udviklingen i Sparekassen i Thy, der ligesom så mange andre banker ofte har prøvet at få en fillial røvet.

- På den ene side er vi jo glade, fordi antallet af røverier er så lille, som det efterhånden er blevet. Men jeg må også sige, at et røveri er jo absolut et røveri for meget, fordi det efterlader nogle sorger og mén, som bliver hængende altid, siger sikkerhedsansvarlig Claus Rysgaard fra Sparekassen Thy.

Men de kriminelle er ikke forsvundet. I stedet for bankrøverier, er kriminaliteten flyttet et andet sted hen.

- Vi ser en stigning i svindel over nettet og via betalingskort, fastslår efterforskningsleder Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

På landsplan var der sidste år 21 røverier.