Animations-leder begejstret over at være tilbage efter suspendering

Morten Thorning er torsdag tilbage som leder på The Animation Workshop efter en suspendering.

Morten Thorning er torsdag tilbage på The Animation Workshop
Morten Thorning er torsdag tilbage på The Animation Workshop
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

På et møde i dag klokken 10, hvor ledelsen af VIA University College og uddannelses- og centerleder af The Animation Workshop, Morten Thorning, deltog, blev det fastlagt, at lederen efter en suspendering igen kan varetage sit job.

Dermed blev der sat punktum i en sag, der strækker sig tilbage til juli, hvor ledelsen i VIA University College suspenderede Morten Thorning grundet markante budgetafvigelser i 2017 og 2018.

Morten Thorning er torsdag tilbage som leder af The Animation Workshop.

- Lige nu er jeg rigtig begejstret for at være tilbage efter at være suspenderet på grund af en forvaltningsundersøgelse, siger han.

Forvaltningsundersøgelsen blev ifølge Morten Thorning sat i gang, da ledelsen ville undersøge de procedurer, som Morten Thorning havde brugt under nye projekter.

2:59
Der er rod i regnskaber i The Animation Workshop i Viborg. Så meget, at VIA University College har suspenderet lederen.

"Skulle have været mere opmærksom"

Netop nye projekter har givet mange opgaver hos The Animation Workshop. Det har medført, at der er blevet arbejdet engageret på de projekter, og derfor har Morten Thorning ikke haft lige så meget fokus på det finansielle aspekt, som han burde have haft, fortæller han.

- Hvis nu tingene ikke havde været i orden – havde der nu foregået noget kriminelt – så var det blevet opdaget. Men det her handler om andre ting, det handler om nogle procedurer, der skal fungere på andre måder end det, vi har gjort indtil i dag, siger Morten Thorning.

The Animation Workshop omsætter årligt for omkring 50 millioner kroner. Morten Thorning siger om forvaltningsundersøgelsen, at den var ’fuldstændig i orden’, og at det er sådan, tingene skal være, når der skal være tillid til en leder.

- Set i bakspejlet kunne jeg godt være mere opmærksom på nogle procedurer på et tidligere tidspunkt. Men nu er jeg opmærksom på det. Det er det bedste, vi kan gøre. Fortrydelse fører ikke ret mange steder hen. Det, man skal gøre, er at lære for fremtiden, siger Morten Thorning.

1:13
Louise Gade, prorektor ved VIA University College, fortæller om sagen med Morten Thorning.

"Har ikke været god nok"

I den tid, Morten Thorning har været suspenderet, har han haft tid til at tænke over, hvordan tingene gik, som de gik.

Derfor var svaret også klart, da TV MIDTVESTs reporter spørger ham, om han har været god nok som leder.

- Nej, jeg har ikke været god nok, men det, jeg har fået ud af den her periode, er, hvordan jeg bliver bedre til det, siger han og fortsætter.

- Jeg har lært at sørge for, at den forvaltning, der bliver lavet – selv når man laver kunstneriske udviklingsprojekter og er innovativ – så skal forvaltningen af tingene også være i orden.

1:42
Morten Thorning, leder af The Animation Workshop, fortæller om sin side af suspenderingen.