Anholdt med tyvekoster i bilen

To 22-årige mænd fra Litauen blev fredag aften anholdt for tyveri i Viborg. Politiet forventer at fremstille dem i Grundlovsforhør lørdag.

Retten, Viborg, skilt_0.jpg

To 22-årige mænd fra Litauen kan se frem til at bruge deres lørdag formiddag på at tale med politiets efterforskere.

De to mænd blev i går aftes anholdt med det, politiet formoder er tyvekoster, i bilen.

Forud for anholdelsen var de to mænd blevet spottet på en adresse ved Gl. Århusvej i Viborg. Her havde en kvinde, der selv bor i området, set de to mænd parkere ud for nummer 136 og gå ind ad en sti. Og noget ved deres adfærd fik altså kvinden til at kontakte politiet.

- Og da hun så oplyser registreringsnummeret på bilen til os, kan vi ret hurtigt konstatere, at de kører på stjålne nummerplader, fortæller vagtchef hos Midt - og Vestjyllands Politi, Kjeld Nedergaard.

Anholdt med tyvekoster i bilen

Kvinden så også, at de to mænd på deres vej tilbage mod bilen medbragte en taske og derefter forlod stedet og kørte i sydgående retning.

- Vores patrulje bringer bilen til standsning klokken 19.01 på Århusvej ved Silkeborg-afkørslen, og her kan de konstatere, at der er flere effekter i bilen, som umiddelbart ikke tilhører de to mænd, fortæller vagtchefen.

Hvem er Martin?

Især én genstand fangede politiets interesse. I bilen - en mørkeblå Peugeot 307 eller 308 - fandt betjentene nemlig en bærbar PC, der ved opstart viste, at den tilhører en mand ved navn Martin.

- Så hvis der er en mand med navnet Martin i området, der mangler sin PC, så vil vi meget gerne høre fra ham, så vi kan koble de her to mænd sammen med et eventuelt indbrud, siger Kjeld Nedergaard.

De to unge mænd skal nu afhøres i løbet af formiddagen, og politiet forventer herefter at kunne fremstille dem begge i Grundlovsforhør.

Hvis du har oplysninger i sagen kan politiet kontaktes på 1-1-4.

Opdatering:

Midt - og Vestjyllands Politi oplyser, at de nu har fundet frem til ejeren af den bærbare pc, der blev fundet i de 22-årige mænds bil.

- Computeren er stjålet ved et indbrud på Gl. Århusvej i Viborg den 25. april, fortæller vagtchefen til TV MIDTVEST.