Ambulance-løfte mødt med skepsis

Frygt for at ekstra lægeambulancer vil få for lidt at lave.

laegebil_koelerhjelm.jpg

Socialdemokraternes og SF's løfte om at bruge 100 mio. kroner på at sætte mindst ti ekstra lægeambulancer ind i især udkantsområderne vækker ikke umiddelbart begejstring.

Få for få udrykninger

I egne rækker er regionsrådsformanden i Region Nordjylland, Ulla Astman,  bekymret for, om det overhovedet vil være muligt at rekruttere de nødvendige læger til bilerne. Ligesom hun forudser en risiko for, at de ikke kommer nok ud at køre, og det dermed bliver svært at opretholde et ordentligt fagligt niveau:

Value for money

- Det lyder godt, men det trænger helt klart til en nærmere drøftelse og undersøgelse af, om det er på den måde, vi får mest "value for money". Hvis vi skal have læger ud i ambulancer i yderområderne, skal de også bruges. Det er ikke nok, at de kun er i aktion hver tredje dag, for så kan det blive svært overhovedet at skaffe læger og holde det fornødne faglige niveau, siger Ulla Astman, Soc. Dem. i dag til Berlingske Tidende.

Eksperter har også advaret

Også flere sundhedseksperter er skeptiske. En ekspertgruppe af fagfolk og embedsmænd har ifølge avisen tidligere advaret mod at indføre endnu flere ambulanceberedskaber.

"Allerede i dag er der ambulancer i mere tyndtbefolkede områder, som kun er i aktion 15-20 procent af tiden, og det har betydning, dels i forhold til omkostningseffektiviteten, dels i forhold til personalets muligheder for at opretholde deres faglige kompetancer", har det såkaldte akutudvalg konstateret i en rapport.