Amanda hjemme i Skjern

Hele familien samlet i Skjern for at sige velkommen hjem til lille Amanda, der har været strandet i Ukraine.

AMANDA_I_SKJERN2.jpg

Godt tre måneder gammel kunne lille Amanda i dag sige goddag til store dele af sin familie for første gang. Mette og Jan Dalsgaard kom hjem til Skjern med deres datter lørdag aften.

- Det er helt fantastisk endelig at komme hjem. Det har vi ventet på i små fire måneder nu, så det er en forløsning, siger Jan Dalsgaard til TV/MIDT-VEST.

Født af rugemor

Amanda blev født af en ukrainsk rugemor første juledag. Siden har hun været stavnsbundet i Kiev, mens familien ventede på at de danske myndigheder ville familiesammenføre hende med forældrene.

Siden hun blev født har Amanda levet som statsløs i Ukraine. I følge de danske myndigheder er hun nemlig ikke dansker, når hun er født af en ukrainsk rugemor. Fredag fik Amanda så endelig en midlertidig opholdstilladelse i Danmark og rejsepapirer, så hun kunne komme hjem.

- Det er helt fantastisk. Det kan slet ikke beskrives. Vi har været en lang sej kamp igennem, må man sige. Endelig har det så båret frugt, og vi kan nyde vores lille datter og finde til ro i vores lille familie, siger Amandas mor, Mette Børsting Dalsgaard

1:57
I tre måneder har Amanda været gidsel i et politisk tovtrækkeri. Nu er hun endelig hjemme Skjern.