72-årig dømt for facebooktrussel mod politikere

En 72-årig mand fra Mors er idømt en betinget fængselsstraf for trusler mod politikerne Jens Rohde og Morten Østergaard.

Jens Rohde i byrådet

Midt- og Vestjylland Politis anklagemyndighed skriver på twitter, at en 72-årig mand fra Mors er blevet idømt 30 dages betinget fængsel for gennem facebook at true byrådsmedlem i Viborg Kommune Jens Rohde (Rad. V.) og folketingspolitiker Morten Østergaard (Rad. V.)  

Manden er fra Torup og kom den 28. september sidste år med trusler mod politikerne i en debattråd på Facebook, startet af Jens Rohde.

- Rohde og Østergaard er de allerførste den dag, vi finder rebene frem, skrev den 72-årige på det sociale medie ifølge Jeanie Andersen, anklager ved Midt - og Vestjyllands Politi. 

Anklagemyndigheden havde krævet manden straffet efter paragraf 119, som dækker vold og trusler om vold mod offentlige personer eller myndigheder og kan give længere fængselsstraffe. Retten i Holstebro valgte dog alene at dømme manden for paragraf 266, som dækker verbale eller fysiske trusler. Og her er straffen på 30 dages betinget fængsel i den høje ende.  

- Det er en skærpende omstændighed, at truslerne blev fremsat mod personer, der ytrer sig i den offentlige debat, men normalvis er straffen omkring 20 dage, så 30 dage er i den høje ende, siger Jeanie Andersen, anklager ved Midt - og Vestjyllands Politi. 

Den 72-årige er ikke tidligere straffet og mente ikke, at hans ytring på facebook skulle tolkes som en trussel, men han modtog dommen.