50 år i fiskeauktionen: - Det er bare dejligt

Fiskeauktionen i Thyborøn er ikke en arbejdsplads, man forlader sådan lige med det samme.

8:52
Fast Arbejde har besøgt Danske Fiskeauktioner i Thyborøn. Du kan se indslaget her i videoen.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

I næsten 100 år er der blevet solgt fisk fra auktionen i Thyborøn, og langt de fleste ansatte har været der i en menneskealder.

For auktionsmester Sten Steen er det nu blevet til næsten 50 år i virksomheden.

- Jeg kom i lære på auktionen i 1969, så næste år bliver det 50 år. Og det er da bare dejligt, for der sker noget nyt hver dag, siger han.

Han har sammen med auktionen gennemgået noget af en udvikling.

- Det har været spændende især med udviklingen. Da jeg startede, var det med trækasser og jernmænd. Nu er det plastikkasser. Der har været en kæmpestor udvikling, fra vi gik nede med pinden til EDB. Jeg ved ikke, hvor mange gange vi har skiftet IT-systemer, siger Sten Steen.

I 2007-2008 opkøbte auktionen både Thorsminde og Hvide Sande auktioner og skiftede navn til Dansk Fiskeauktioner.

Lars Henriksen har arbejdet hos Danske Fiskeauktioner i 30 år. 
Lars Henriksen har arbejdet hos Danske Fiskeauktioner i 30 år. 
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Trofaste medarbejdere nyder friheden

Lars Henriksen er også godt på vej mod de 50 år i virksomheden. Han har pt været der i 30 år og er sammen med sine knap 75 kollegaer med til at håndtere de 21 millioner kilo fisk, som de sælger årligt.

- Jeg tror, det er friheden i det. Vi har det godt. Vi har det frit. Jeg har nogle gode arbejdstider og en masse fridage, som betyder rigtig meget. Jeg har jo også en familie hjemme, siger Lars Henriksen.

De store skibe sorterer selv fiskene ombord. Det gør de små skibe ikke, så den opgave har John Larsen. Han har arbejdet med fisk i 32 år.

- Jeg nåede aldrig at få en uddannelse i skolen, og så fik jeg chancen for at arbejde med fisk som 19-årig. Det har jeg altid synes om, siger John Larsen.

Danske Fiskeauktioner omsatte for 523 millioner kroner i 2017.