450 nye V-medlemmer op til formandsvalg

Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune har fået 450 nye medlemmer lige op til formandsvalget, hvor den næste borgmester sandsynligvis findes.

Formandskandidater Venstre Ringkøbing-Skjern

Venstres kommuneforening i Ringkøbing-Skjern har oplevet en meget kraftig medlemstilgang forud for  opstillingsmødet for valg af Venstres spidskandidat, det skriver Venstre i Ringkøbing-Skjern i en pressemeddelelse.

Formandsvalget afholdes den 1. februar i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, og vinderen af valget bliver sandsynligvis også borgmester i kommunen, hvor Venstre historisk set har siddet tungt på magten.

450 nye medlemmer med stemmeret

Omkring 450 nye medlemmer har indmeldt sig i de 20 vælgerforeninger i kommunen, så medlemmerne har sikret sig stemmeret til opstillingsmødet i Skjern, hvor 4 kandidater som bekendt dyster om at blive venstres spidskandidat til kommunalvalget i 2017.

-  Vi er glade ved at så mange har meldt sig ind i Venstre forud for opstillingsmødet. Det er et levende bevis på, at medlemsdemokratiet i Venstre lever, og at mange har lyst til at deltage i denne demokratiets festaften. Det bliver jo Venstres svar på 'Den store bagedyst',  siger formand Jens Nicolai Vejlgaard.

Venstre forventer at omkring 800 mennesker deltager til opstillingsmødet. Her anvendes absolut flertal som afstemningsmetode, hvorfor den kandidat, der får færrest stemmer i en runde ikke deltager i næste afstemningsrunde, indtil man står med en kandidat, som har over 50% af de afgivne stemmer.

Statsminister og V-formand Lars Løkke Rasmussen deltager også i arrangementet, dog uden stemmeret. 

I videoen kan du se et indslag fra det sidste debatmøde op til valget. 

 

3:09
Den 21. januar sendte TV MIDTVEST indslaget her om formandskampen i Venstre i Ringkøbing-Skjern Kommune.