300 kroners vin i spegepølsen
En gruppe delikatesse-entusiaster har fået en ide. De har lavet en spegepølse tilberedt med Amerone-vin.
Tag en "velfærdsgris" og tilsæt en flaske Amarone-vin til 300 kroner flasken. Resultatet er en ganske særlig delikatessespegepølse - den såkaldte Amarone Pølse.
Det er Ausumgaardgrisen-gruppen, som står bag den nye spegepølse. En spegepølse der skal bygge på de bedste råvarer.
- Pølsen har en fyldig og sødlig smag, som kommer fra Amaronen. Man kan tydeligt smage, at der er vin i, men jeg kan ikke love folk, at de kan smage, at det er Amarone fra en bestemt årgang, fortæller vinsælger Peder Hermansen fra Hjerm, der er en af initiativtagerne.
Der går to flasker rødvin til syv kilo kød.
Prisen er 65 kroner pr. 250 gram.
Klar med næste gourmet-projekt
Gruppen har allerede næste projekt i støbeskeen.
- Vi snakker om at lave kobe-grise, hvor vi masserer grisene, og fylder dem med øl fra Fur Bryghus, siger vinsælger Peder Hermansen.
På lørdag er der mulighed for at smage pølsen, når Ausumgaard holder forårsmesse.