29-årig lette skal i fængsel for grov vold mod sin hustru

En 29-årig lettisk mand skal et år og tre måneder i fængsel for grov vold mod sin hustru. Letten blev samtidigt frikendt for forsøg på manddrab.

En 29-årig lettisk mand blev frikendt for forsøg på manddrab ved retten i Herning. Dommen kommer bag på anklageren.
En 29-årig lettisk mand blev frikendt for forsøg på manddrab ved retten i Herning. Dommen kommer bag på anklageren.

Retten i Herning afgjorde mandag en sag, hvor den 29-årige lettiske mand, Sergejs Aleksejevs, stod tiltalt for forsøg på drab, grov vold og trusler mod sin hustru. Manden blev frikendt for drabsforsøget, men idømt fængsel og udvisning for den grove vold og vidnetruslerne. 

Mishandlingen af Sergejs Aleksejevs' kone skete på parrets bopæl i Herning den 8. april i år. Ifølge dommen har den 29-årige både fysisk slået og sparket sin hustru på kroppen og i hovedet. Han har også bundet en ledning om halsen på hende. Den 29-årige blev desuden dømt for vidnetrusler, da retten fandt det bevist, at han har truet sin hustru på livet, hvis hun fortalte nogen om volden. 

Den 29-åriges hustru var så medtaget af volden, at Midt- og Vestjyllands Politi rejste tiltale for forsøg på drab. Retten i Herning fandt de fysiske voldsepisoder bevist og idømte letten 1 år og tre måneders ubetinget fængsel og udvisning.

Alligevel fandt retten samtidigt, at Sergejs Aleksejevs under det voldelige overfald selv på et tidspunkt havde holdt igen. Derfor kunne letten med henvisning til Straffelovens §22 ikke dømmes for forsøg på manddrab. 

Dommen kommer bag på anklager i sagen, Jesper Klyve, fra Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi. 

- Jeg er overrasket over, at retten kommer frem til at man ikke skal straffes for drabsforsøg. Men jeg er tilfreds med at man finder det bevist, at forsøget er der, siger Jesper Klyve. 

Sagen fortsætter i Landsretten

Udover fængsel og udvisning blev Sergejs Aleksejevs også idømt indrejseforbud i 12 år. Den 29-årige ankede på stedet dommen til formildelse. Det er altså som udgangspunkt strafudmålingen, der igen skal vurderes af Landsretten. 

Hvis ikke sagen allerede var anket, kunne den meget vel være blevet det fra anklagersiden, mener Jesper klyve. 

- Jeg er overrasket over den, og det giver da anledning til, at vi skal sætte os ned og kigge på, om det er en dom, der skal ankes landsretten. Det skal den jo, men spørgsmålet er om vi også skal anke den, siger Jesper Klyve.