20-årig kæmper for Danmark i Brasilien

Nikolaj Vadstrup Pedersen, der læser til industritekniker på Mercantec og Grundfos, dyster i denne uge ved WorldSkills i Brasilien. Den 20-årige viborgenser skal forsvare de danske farver ved VM med 1.200 unge håndværkere fra hele verden.

nikaloi_wm.jpg

Som industritekniker arbejder Nikolaj med at dreje og bearbejde jern og metal på Grundfos i Bjerringbro, hvor han har trænet intensivt for at være klar til at præstere optimalt under VM i Skilss.

- Mine forventninger er at præstere godt og gøre en god figur for Danmark. Jeg glæder mig til at komme ned og opleve stemningen og se, hvor dygtige de andre industriteknikere er. Der skal præsteres 100 procent fra dag ét, siger Nikolaj, der læser til industritekniker på House of Technology på Mercantec i Viborg.

World Skills løber af stablen i Sâo Paulo i Brasilien fra d. 12. til 16. august, hvor Nikolaj Vadstrup Pedersen skal dyste mod 1200 andre håndværkere fra hele verden

- Jeg har hørt, at niveauet er rigtig højt for industriteknikere til VM, og flere har trænet og forberedt sig i årevis. Det bliver spændende at måle sig mod de bedste i verden, siger Nikolaj Vadstrup Pedersen.

I alt 19 unge danskere fra forskellige erhvervsuddannelser over hele landet deltager i World Skills i Sâo Paulo i Brasilien. Det danske landshold kommer til at dyste håndværkere fra 60 lande i mere end 50 discipliner. Og udover Nikolaj Vadstrup Pedersen, er Mike Sørensen og Søren Holm Frandsen fra Teknisk Skole Silkeborg - og Jens Peter Vestergaard fra Herningsholm Erhvervsskole også med til konkurrencerne i Brasilien.