Topkamp i skyggen af svenskers situation

Dan Hirsch Sørensen

Kristoffer Olsson vil fylde i hovedet på spillerne. Derfor kræver det en ekstra særlig indsats af FC Midtjyllands spillere, når de skal kæmpe for at hænge på i guldkampen.

Daso
Foto/Grafik: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

Fodboldspillere er mestre i at gå ind i zonen og lukke alt andet ude.

Fredag aften kommer det alligevel til at kræve en ekstra særlig indsats af FC Midtjyllands spillere, når de skal kæmpe for at hænge på i guldkampen, mens de ved, at deres svenske holdkammerat, Kristoffer Olsson, kæmper sin helt egen kamp på sygehuset i Skejby.

Her har Kristoffer Olsson været indlagt siden tirsdag i forrige uge, da han pludselig faldt bevidstløs om i sit hjem. Og lige siden har han ligget i respirator.

FC Midtjyllands spillere viste i kampen søndag i Aarhus, at gruppen er gjort af noget særligt, når særlige situationer opstår. Det gjorde der i kampen mod AGF, hvor FC Midtjylland blev reduceret til ni mand efter rødt kort til Paulinho og Sverrir Ingi Ingason. Her lykkedes det for brasilianske Charles at score i seks minutters overtid, så FCM kunne tage hjem fra Aarhus med en 3-2 sejr.

Det er ikke hverdagskost, at den slags sker i Superligaen. Herning Folkeblad har sammen med danskfodbold.com gravet frem, at sidst en lignende bedrift fandt sted, var i 1998, da AaB i øvrigt med FCM-træner Thomas Thomasberg på holdet vandt 1-0 på udebane mod OB efter at have fået vist Jens Jessen og Jesper Grønkjær ud.

Det er netop indsatsen fra søndag aften i Aarhus, som FCM kan bygge videre på. Det mentale boost, som den sejr har givet til truppen, er uvurderlig. Det boost får de brug for i aften, når de skal forsøge at øge guldchancerne ved at slå FCK. Københavnerne vil være favoritter, fordi FCM er uden en række nøglespillere. Men selvfølgelig kan FCM vinde i aften, for statistikken er på hjemmeholdets side.

De seneste 15 indbyrdes opgør på MCH Arena med dansk fodbolds to bedste klubber de seneste år er endt med 10 hjemmesejre, to uafgjorte og blot tre sejre til FCK. FCM på MCH Arena er en ubehagelig modstander for FCK. Især hvis FC Midtjylland kan få kampen gjort til en intens affære.

daso_dsc_3578.jpg
Af Dan Hirsch Sørensen
Sportskommentator

Dan har spillet 200 superligakampe for AGF, Ikast FS og Vejle Boldklub og var anfører i en stor del af tiden. Han ragede i øvrigt et hav af røde kort til sig. Efter fodboldkarrieren har han også beskæftiget sig med sport. Nu betragter han spillet fra sidelinjen for TV MIDTVEST som sportskommentator.