1-0 til fremtiden

Efter dyster tid med hash gik Frederiks drøm i opfyldelse ved hjælp af fodboldklub

Et forløb hos FCM Samfund gav Frederik Glerup mod til at gå efter sin drøm.

- Jeg havde aldrig haft mod til det, hvis ikke jeg havde fået mere tro på mig selv gennem forløbet hos FCM Samfund, understreger 25-årige Frederik Glerup.
- Jeg havde aldrig haft mod til det, hvis ikke jeg havde fået mere tro på mig selv gennem forløbet hos FCM Samfund, understreger 25-årige Frederik Glerup.
Foto: Vibeke Nipper, TV MIDTVEST

- Jeg havde galoperende ADHD, da jeg var 18 år, og jeg har haft et tidligere forbrug af hash, og så ramte jeg en træls periode, hvor jeg synes, det hele blev så dystert.

Sådan beskriver 25-årige Frederik Glerup fra Bording sit liv for bare få år siden.

Men en dag hørte han om FCM Samfund, der hjælper unge uden job og uddannelse i gang.

- Jeg ved ikke, hvad det har betydet. Jeg vil nærmere sige, hvad har det ikke betydet. Jeg har fået ny viden og læring, jeg har lært en masse mennesker at kende, og så har jeg fundet ud af, at selv om man er anderledes, så kan man godt blive til noget, det er bare et spørgsmål om vilje og vej, understreger Frederik Glerup.

Han tog selv kontakt til projektchefen hos FCM Samfund. Normalt er det ellers kommunerne, der henviser til tilbuddet.

Alle har et talent

Ifølge FCM Samfund, der er en social del af fodboldklubben FC Midtjylland, har alle et talent, men nogle skal have hjælp til finde og forløse det.

Ric Jakobsen er partner i talentudviklingsfirmaet Talentinsights og en af dem, der støtter FCM Samfunds projekt, og han holder derfor ofte møder med de unge.

Inden Ric Jakobsens møde med Frederik Glerup, har den unge udfyldt en masse papirer og efter nogle timers snak, er der mange ting, der falder på plads.

- Det er spændende, men også skræmmende. Det er første gang, jeg møder manden, men det lyder som om, han har kendt mig altid, fortæller Frederik Glerup.

Stor interesse for biler

Frederik Glerup og talentudvikleren når frem til samme resultat. Frederik Glerup har det bedst blandt mennesker, og han skal ikke sidde stille.

Han interesserer sig for biler og vil gerne sælge, så ordet bilsælger kommer hurtigt på banen.

Senere fik han en praktikplads, som intern sælger hos vindues- og dørproducenten Rationel i Herning, men efter en praktikperiode stod det helt klart, at han ikke skulle sidde ved en telefon og tage imod ordrer.

- Det var meget spændende, og jeg følte på ingen måde, at det var spildt. Jeg har lært rigtig meget, og så jeg blevet bekræftet i, at jeg skal ud og møde mennesker, så nu går jeg 100 procent efter at blive bilsælger, forklarer Frederik Glerup.

Fra drøm til virkelighed

Efter praktikopholdet hos Rationel skaffede Frederik Glerup sig selv et job som instruktør hos aktivitetsparken Fort Østerlund i Silkeborg.

Men drømmen om at blive bilsælger voksede stadig.

Han lagde derfor en video ud på Facebook, hvor han beskrev lidt om sig selv og sin drøm.

- Jeg syntes, der skulle ske noget, så jeg fortalte lidt om mig selv og spurgte, om der var nogen i bilbranchen, der kunne bruge sådan en som mig, fortæller han.

Det var der, og nu arbejder Frederik Glerup hos By Cars i Sunds.

- Det er fantastisk. Nu er jeg ansat her 37 timer om ugen. Der gik ikke lang tid efter, at jeg havde lagt den video op, så egentlig skaffede jeg selv jobbet, men jeg havde aldrig haft mod til det, hvis ikke jeg havde fået mere tro på mig selv gennem forløbet hos FCM Samfund, slutter han.

FCM Samfund har også hjulpet andre unge. Mød dem i TV MIDTVESTs serie 1-0 til fremtiden ved at klikke nedenfor.