Stine er gift med Michael og kæreste med Kari: Der er nok kærlighed til begge

Under ét tag lever Stine med både sin kæreste og sin ægtemand. Sammen har han, hun og hen sønnen Visti, som de deler mellem sig.

Stine (t.h.) er gift med Michael og kæreste med Kari.
Stine (t.h.) er gift med Michael og kæreste med Kari.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Stine er lige blevet færdig med at forberede spansk-undervisningen til sin klasse på Viborg Katedralskole. På gulvet leger Kari med Visti på halvandet år, og i køkkenet er Michael i gang med aftensmaden.

En hverdagssituation, som de fleste af os genkender, kun med den lille forskel, at der er tre voksne i familien.

De lever i et polyamorøst forhold, hvor Stine er gift med Michael og kæreste med Kari.

- I min verden er kærlighed ikke en begrænset ressource. Jeg elsker min mand og min søn, men det betyder ikke, at jeg ikke også kan elske min kæreste Kari, forklarer Stine Nielsen.

Hun deltager sammen med sin mand Michael og kæreste Kari i serien Familiekabalen. Du kan komme med hjem til familien i afsnittet herunder.

”Polyamori” betyder, at man har det godt med at have flere kæresteforhold på samme tid med 100 procent åbenhed og ærlighed over for alle involverede. I modsætning til utroskab, som betyder, at man lyver for hinanden og skjuler en del af sit kærlighedsliv.

I parcelhuset i Viborg bor en folkeskolelærer, en gymnasielærer og en softwareudvikler. Her er der ingen løgne eller fortielser, men masser af kærlighed. Det er et rummeligt kollektiv med særligt kærlige nuancer.

0:23
Sønnen Visti har tre forældre, og det betyder, at der er tre gange så meget kærlighed, og tredobbelt voksenkontakt.

Stine og Michael Nielsen har været sammen, siden de var 19 og 22. De blev gift i 2019, og for knap to år siden kom Kari Pedersen så ind i familien som Stines kæreste.

- Dengang vi blev gift, var vi ikke i et åbent forhold, men vi havde talt om, at det var noget, vi godt kunne være åbne for, fortæller Stine Nielsen og hendes mand Michael Nielsen tilføjer:

- Jeg tror, de fleste mennesker mere end en gang i livet møder nogen, hvor de tænker: Vi har bare en særlig forbindelse, vi tænker på samme måde, vil gerne de samme ting og har lyst til at være sammen.

Det er ikke kun kærligheden, men også køkkentjansen der bliver delt i den polyamorøse familie i Viborg.
Det er ikke kun kærligheden, men også køkkentjansen der bliver delt i den polyamorøse familie i Viborg.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Det var det, der skete for Kari Pedersen og Stine Nielsen. På det tidspunkt var Stine Nielsen gravid med Visti og havde store kvaler omkring sine følelser.

- Jeg sagde til Kari fra starten, at vi selvfølgelig ikke skulle være kærester, fordi jeg var gravid og skulle være mor lige om lidt. Så vi blev enige om at mødes som venner, men det lå ikke lige i kortene, at vi kunne være det, fordi vi med det samme bare havde en helt anden forbindelse, siger Stine Nielsen.

Alle tre er medforældre

Efter lille Visti blev født, flyttede Kari Pedersen permanent ind i parcelhuset i Viborg. De var alle enige om, at det var en rigtig god løsning, selvom Stine også havde mange spekulationer.

- Det første lange stykke tid tænkte vi, at Kari aldrig kan bo her. Det kan man da ikke. Men det er jo samfundsnormen, der dikterer den holdning. I virkeligheden kan man jo det, man gerne vil med sig selv og sin familie. Så sprang vi ud med det og fortalte til familie og venner, at det var sådan, vi ville leve, og nu er vi den familie, vi er. Det har været en kæmpe lettelse og en virkelig vigtig beslutning, forklarer Stine Nielsen.

Kari, Michael og Stine har besluttet, at de alle tre er medforældre. Ikke juridisk, for det giver lovgivningen ikke ret til. Men til hverdag er kæresten Kari Pedersen lige så meget forælder for Visti som hans biologiske forældre.

- Det er virkelig dejligt, at vi er tre om at dele både pligter, pasning og opdragelse i vores lille småbørnsfamilie. På den måde bliver der mere overskud til alt og også mere frihed, påpeger Stine Nielsen.

Michael Nielsen har bakket sin kone op hele vejen. Han føler ingen jalousi over at dele Stine med Kari:

- Mest er jeg bare rigtig glad for, at Kari gør Stine glad. Ligesom hun kan have flere venner, så kan man også have en anden kæreste. Det tager ikke noget væk fra vores forhold. Hvis der er noget, Stine har lyst til i sit liv, og som ikke koster mig noget, så synes jeg ikke, man skal begrænse hinanden.

Stine og Michael Nielsen havde aftalt regler og grænser på forhånd, inden Kari Pedersen kom ind i billedet.

- Så jeg har jo vidst, hvad Michael har det fint med, og så har jeg overholdt det. På den måde har der aldrig været tale om, at det var utroskab, for jeg har aldrig gjort noget, som ikke var i orden. Vi har et stærkt ægteskab. Det er noget, der er meget vigtigt for mig. Det er ikke sådan, at fordi jeg har fået en kæreste, så er det lige meget med mit ældste forhold, understreger Stine Nielsen.

Kari, Stine og Michael er alle tre forældre for lille Visti på halvandet år.
Kari, Stine og Michael er alle tre forældre for lille Visti på halvandet år.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

For Kari Pedersen har det været en omvæltning at flytte fra et singleliv ind i en familie, hvor hen nu er kæreste med en gift kvinde og også medforælder for deres fælles barn.

- Jeg synes, jeg har fået et superskønt liv, som jeg er virkelig taknemmelig for. Vi er gode til at kommunikere og kommer rigtigt godt ud af det med hinanden alle tre. En af grundene til, at det fungerer så godt, er, at både Michael og jeg er lidt nørdede og introverte og har brug for alenetid. Stine er derimod meget udadvendt, så nu bliver hun dækket ind ved, at vi er omkring hende begge to, siger hun.

Kari Pedersen er nonbinær og betragter sig selv som en blanding af mand og kvinde. Hen er medlem af bestyrelsen af LGBT + Danmark.

- Vores hverdag er rigtig meget aktivisme. Specielt for mig som medforælder i en polyamorøs familie og som nonbinær person. Der er mange spørgsmål og kamp for min plads og for at blive taget seriøst, selvom jeg føler, jeg lever et fuldstændigt normalt liv, forklarer Kari Pedersen.

Hele familien har valgt at stå frem, fordi det er vigtigt at få fjernet folks fordomme og blive anerkendt som de mennesker, de er.

- Vi må også godt have lov at snakke om vores familie. For vi findes og lever bare et helt almindelig liv fyldt med kærlighed, arbejde og pligter. Vi er nødt til at være synlige, for ellers forestiller folk sig, at den måde at være familie på kun er noget, der foregår bag lukkede døre i København, understreger Stine Nielsen.

Bliv klogere på, hvordan andre familier lever, i vores serie Familiekabalen.