Sørens silhuetter vækker byer til live

De fleste har et forhold til den by, de kommer fra. Den følelse forsøger Søren Bjerg Boisen at omsætte til en god forretning.

Søren Bjerg Boisen fra Møldrup designer silhuetter af byer i stål og egetræ.
Søren Bjerg Boisen fra Møldrup designer silhuetter af byer i stål og egetræ.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Lageret på gården i Møldrup, nord for Viborg, er fyldt med byer. De står sirligt linet op på et bord, og Søren Bjerg Boisen viser stolt frem.

- Her er Aalborg, der har jeg boet, og den kan jeg nu tage med mig, som et godt minde om den tid, fortæller designeren bag bymotiverne.

De fleste mennesker har et forhold til den by de kommer fra, og det er den følelse, den unge designer har omsat til dekorative bymotiver, der bliver stanset ud af stål og monteret i en egetræsliste. Oprindelig var tanken dog plakater.

- Jeg nørdede lidt med det, da jeg har en teknisk baggrund. Det kombinerede jeg med at kunne lave noget i træ. Jeg kunne få noget skåret ud i træ med min lille fræser og se det komme til live på en helt anden måde.

Thyborøn er en af de 11 byer, som Søren Bjerg Boisen indtil nu har lavet et silhuet af.
Thyborøn er en af de 11 byer, som Søren Bjerg Boisen indtil nu har lavet et silhuet af.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

11 byer på et år

Indtil nu er BB Design, som designfirmaet hedder, leveringsdygtig i 11 byer. Blandt dem er Thyborøn, Lemvig, Holstebro, Viborg, Skive og Struer, og der er flere på vej. Motiverne vælger Søren Bjerg Boisen selv, og han tager gerne på besøg i byerne, inden han beslutter sig for, hvad der skal omsættes til silhuetter.

- Jeg prøver at finde noget af det, der er karakteristisk for den enkelte by. Gerne noget kunst, erhverv, kultur og måske en kirke, fortæller Søren Bjerg Boisen.

Ideen med byerne har været længe undervejs, men det var først sidste år, Søren Bjerg Boisen tog mod til sig og viste dem frem til et par butikker. I dag bliver de solgt fra 10 fysiske butikker, og der er flere på vej. Blandt andet en webshop.

Bysilhuetterne er lavet af stål og egetræ.
Bysilhuetterne er lavet af stål og egetræ.
Foto: Hans Trier Vittarp, TV MIDTVEST

Satser på sin drøm

Søren Bjerg Boiesen har en bachelor i design og arkitektur fra Aalborg Universitet, men han har nu solgt sin lejlighed i studiebyen og er flyttet hjem på sine forældres gård ved Møldrup for at få råd til at leve sin drøm ud.

- Det fungerer rigtig fint. Her er god plads, og så får jeg god mulighed for at finde ud af, hvad det er, jeg har brug for. Det er jo ikke meningen, jeg skal blive boende her altid, slutter Søren Bjerg Boiesen.

Drømmen og målet er, at designeren i fremtiden kan leve af sine bysilhuetter.

- Jeg har aldrig været tættere på end nu. Det kræver lidt stædighed og tålmodighed, men det er også noget af det, jeg har i mig.

4:11
Se programmet om Søren Bjerg Boiesen og hans bymotiver