Bach Gruppens kontorer ransaget i sag om dokumentfalsk

Flere steder i landet er Bach Gruppens kontorer blevet ransaget, og 13 personer er afhørt i en sag om dokumentfalsk.

Politiet har slået til på flere adresser i landet og ransaget kontorer. Blandt andet i Viborg. Arkivfoto.
Politiet har slået til på flere adresser i landet og ransaget kontorer. Blandt andet i Viborg. Arkivfoto.
Foto: Lau Andersen/TV 2

I forbindelse med efterforskningen af mulig dokumentfalsk i en byggesag har politiet onsdag ransaget kontorer flere steder i landet.

Aktionen er gennemført af Københavns Politi i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi. Kontorer i København, Viborg og Rødby er ransaget, og 13 personer er afhørt i sagen.

- Vi efterforsker en sag om mulig dokumentfalsk i forbindelse med et større byggeri i København. Det er som led i den efterforskning, at vi i dag har udført en større ransagningsaktion, udtaler vicepolitiinspektør Jesper Beuschel i en pressemeddelelse.

Sagen har sit udspring i en politianmeldelse mod byggefirmaet foretaget af Københavns Kommune.

- Det er selvfølgelig en sag, som vi tager yderst alvorligt. Vi har på nuværende tidspunkt ikke rejst sigtelser, men efterforskningen fortsætter, siger Jesper Beuschel.

Københavns Politi vil ikke oplyse, hvilket byggeri det drejer sig om.

Men ifølge Ekstra Bladet er det ejendomme med relation til Bach Gruppen, som er ved at opføre et højhus på Amager, der er blevet ransaget.

Bach Gruppen blev meldt til politiet af Københavns Kommune, da selskabet ikke kunne redegøre for, hvilken type beton der var brugt til fundamentet, skriver eb.dk.

Det skete, efter at en whistleblower havde henvendt sig til kommunen med en oplysning om, at der var fusket med fundamentet.

Bach Gruppen bekræfter ransagning

Bach Gruppen har ikke ønsket at udtale sig i et interview med TV MIDTVEST, men bekræfter i følgende svar på mail, at det er deres kontorer, som er blevet ransaget.

- Bach Gruppen kan bekræfte, at Københavns Politi har besøgt flere af selskabets adresser den 9. september 2020. Vi forstår, at besøget relaterer sig til en igangværende efterforskning af dokumentfalsk mod datterselskabet BG Beton. 

- Sagen er kendt hos Bach Gruppen, der allerede i august iværksatte en omfattende intern undersøgelse samt efterforskning af BG Beton. Undersøgelsen foretages af eksterne uafhængige eksperter, for at afdække mistanke om snyd med fakturaer, følgesedler og bestillingssedler i forbindelse med en leverance af beton til et byggeri i 2018. Det informerede Bach Gruppen om i en pressemeddelelse 21. august.

- Vi samarbejder fuldt og helt med Københavns Politi i sagen, som vi naturligvis tager meget alvorligt. Hver en sten skal vendes, så vi kan få klarhed over, hvad der er foregået og om eventuelle ansvarlige skal stilles til ansvar, udtaler Martin Rasmussen, juridisk direktør hos Bach Gruppen.

Bach Gruppen har ikke yderligere kommentarer til sagen lige nu

Svindlet af datterselsskab

En rapport fra Teknologisk Institut har ifølge Ekstra Bladet beskrevet, at der var fundet "genbrugsbeton" i højhusets fundament, som derfor har en lavere styrke, end den der er godkendt til byggeriet.

På baggrund af rapporten fra Teknologisk Institut, meldte Bach Gruppen ud, at selskabet mente at være blevet svindlet af dets datterselskab BG Beton.

I en pressemeddelse fra selskabet 21. august lød det blandt andet, at rapporten fra Teknologisk Institut 'stærkt indikerer, at personer i datterselskabet BG Beton har forfalsket eller afgivet ukorrekte fakturaer, følgesedler og bestillingssedler i forbindelse med leverancer af beton til byggeriet i 2018.'