Kræmmermarked holder åbent på trods af nye restriktioner

I Virksund blev der lørdag afviklet kræmmermarked med 100 besøgende ad gangen.

Fredag blev der fremlagt nye restriktioner for at komme de høje smittetal til livs. Lørdag kl. 12.00 trådte de nye restriktioner så i kraft.

Og med den korte varsel valgte Virksund Kræmmermarked at gennemføre lørdagens kræmmermarked. 

quote- Vi er ikke corona-forskrækkede, så længe vi passer på hinanden. Vi tager afstand til de andre mennesker, og vi har ikke været i nattelivet.

Linda Albertsen, besøgende 

- Grunden er, at beskeden, om at der var forandringe,r kom i går. Der havde 90 procent af kræmmerne stillet op. Ud fra at vi må være 420 på pladsen, så skyndede vi, at hvis vi holder os under det, at det så er forsvarligt at gennemføre markedet, siger Hans Korsgaard, der er indehaver af Virksund Kræmmermarked.

Ifølge indehaveren afvikles kræmmermarkedet forsvarligt, da der kun må befinde sig 100 besøgende på pladsen af gangen. Alligevel har han fuld forståelse for, hvis nogen mener det modsatte.

- Ja, absolut. Det kan jeg sagtens forstå, lyder det fra Hans Korsgaard.

Hvorfor så gøre det alligevel?

- Fordi vi skylder kræmmerne det. Det er et stort stykke arbejde for dem at stille op, og så har vi valgt hele tiden at følge, hvordan det udvikler sig. Hvis det ikke er styrbart, som vi mener, det er i øjeblikket, så lukker vi ned.

Fremmøde trods nye anbefalinger

For de besøgende, der har valgt at tage til kræmmermarked trods gårsdagens melding om, at man nu kun må samle sig 50 mennesker, er der opbakning til markedet.

- Vi er ikke corona-forskrækkede, så længe vi passer på hinanden. Vi tager afstand til de andre mennesker, og vi har ikke været i nattelivet, siger Linda Albertsen fra Møldrup.

Hans Korsgaard har rådført sig med politiet, inden beslutningen om at holde åbent lørdag blev vedholdt. Han fortæller desuden, at området, hvor arrangementet afvikles, er på tre hektarer. Og de mange forholdsregler skaber tryghed hos de besøgende. 

- Det er et stort område, så jeg synes ikke, det er noget problem, så længe folk passer på. Så kan man godt forsvare det. Der står jo sprit ved hver bord, tror jeg, så vi spritter jo af og holder afstand, lyder det fra Linda Albertsen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.