Inger Marie mistænker "sølle mennesker" for at stå bag indbrud i Viborg-genbrug

Flere genbrugsbutikker har i weekenden fået taget kontanter.

0:26
Foto: Tina Bangsgaard, TV MIDTVEST og Tina Bangsgaard, TV MIDTVEST. Redigering: Jens Svenning, TV MIDTVEST.

En metallisk lugt hænger mandag i luften hos Danmission Genbrugsland Viborg efter et indbrud i weekenden.

Ligesom lugten stadig sætter sit præg på omgivelserne, så er de frivillige også påvirkede efter indbruddet, hvor en skærebrænder er blevet brugt til at tømme genbrugsbutikkens pengeskab.

- Jeg tror, det er nogle sølle mennesker, der står bag. De tænker ikke over, hvor pengene går hen, siger butiksansvarlig i butikken Inger Marie Mikkelsen.

Det præcise beløb, der er forsvundet fra pengeskabet, er ukendt. Men det er ikke beløbets størrelse, der påvirker de frivillige mest.

- Nu kan vi ikke sende så mange penge til dem, der trænger, når der er andre, der tager dem, forklarer Inger Marie Mikkelsen.

Butikken hører under Danmission, der ifølge organisationens hjemmeside, er en "folkekirkeligt forankret organisation, der hjælper og støtter nogle af verdens fattigste og mest udsatte mennesker i deres kamp for en værdig og bæredygtig tilværelse".

Frygter økonomisk konsekvens

Foruden Danmission Genbrugsland har ubudne gæster i weekenden også besøgt Røde Kors Byggegenbrug samt Guld & Rod, som også ligger i Viborg.

Her det ligeledes kontanter, der er forsvundet, mens genbrugsvarerne er uskadte.

- Jeg synes, at det er forargeligt at stjæle fra butikker, der skaffer penge til velgørende formål, siger politikommissær ved lokalpolitiet i Viborg, Peter Søndergård.

Inger Marie Mikkelsen hæfter sig ved, at tyvene er gået målrettet efter genbrugsbutikker.

- Det er genbrugsbutikkerne, der har kontanterne. Vi er nogle af de mest sårbare. Man ved, vi får kontanter ind, siger hun.

Hun frygter, at prisen for forsikringerne for Danmission Genbrugsland og øvrige genbrugsbutikker på sigt vil stige som følge af flere indbrud.

- Det går også fra dem, vi skal hjælpe, mener hun.

Lokalpolitiet i Viborg oplyser, at man har videoovervågning fra en af de genbrugsbutikker, der er blevet udsat for indbrud.