Fodboldskole kun for piger: - Piger kan også noget. Det er ikke kun drenge

Razak Pimpog har brugt påsken på at gøre en flok piger bedre til fodbold. Og det er første gang, drengene ikke er velkomne.

2:10
Tidligere superligaspiller Razak Pimpong plejer at arrangere ferie-fodboldskole for drenge. Men i år skulle der ske noget nyt.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

23 piger har brugt påsken på at spille fodbold.

- Jeg kan rigtig godt lide at spille fodbold, og så vil jeg gerne på sådan noget her. Det er sjovt, og vi får spillet en masse fodbold og danset, siger Filippa Bak Johansen.

Hun og de andre piger har været på Razak Pimpongs fodboldskole, som ind til nu mest har været for drenge. Denne gang er den første udelukkende for piger.

- Pigerne sidder hjemme og er lidt generte, og så tænkte jeg, at det måske var en god ide at lave noget for pigerne selv. For de vil gerne ud og hygge med andre piger, og så har jeg taget mig sammen til at gøre det for piger alene, men jeg skal lige vænne mig til det, for jeg kom til at kalde dem drenge, siger Razak Pimpong og griner.

Og pigerne er glade for, at drengene denne gang ikke er velkomne.

- Det er fedt, at vi kun er piger. Piger kan også noget, det er ikke kun drenge. Drenge gør meget ud af det og vil gerne score mål, og mange af drengene spiller kun til drenge og ikke til piger, siger Yasmin Ohms.

I alt 23 piger var med på Pimpongs påske-fodboldskole, som foregik på Hald Ege Efterskole.
I alt 23 piger var med på Pimpongs påske-fodboldskole, som foregik på Hald Ege Efterskole.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Samme koncept på 7. år

Razak Pimpong er tidligere FC Midtjylland- og Viborg-spiller.

Hans fodboldskole kører nu på syvende år, og selv om det nu er pigernes tur til at få al opmærksomheden, så er konceptet det samme, som det plejer.

- Man skal have et smil på læben og kunne danse lidt, når man spiller fodbold. Det giver noget afslappende. Det er også et spørgsmål om at blive god, men man mister lysten, hvis det bliver alt for hårdt og seriøst, siger Pimpong.

Det er da også noget af det, pigerne er mest vilde med ved fodboldskolen.

- Jeg synes, det er mega fedt, og vi lærer rigtig meget. Vi griner og har det sjovt. Pimpong er rigtig sød og smiler hele tiden, og så er han bare en rigtig god fodboldspiller, siger Yasmin Ohms.

Og nu det er første fodboldskole udelukkende for piger, så har Pimpong da også bemærket en forskel blandt de to køn på grønsværen.

- Pigerne er meget rolige og vil gerne spørge og joke og snakke. Det er hyggeligt faktisk. De er lidt mere forsigtige på det her niveau. Drengene går lidt mere op i det og skal i gang så hurtigt som muligt.

1:55
Det skal være sjovt at spille fodbold - det er Razak Pimpongs mission.Derfor er han trukket i det fine tøj og har rullet den røde løber ud - for at tage imod 80 fodboldtalenter til tre dage med fodbold - og grin.