Jyske Bank nedjusterer forventningerne til årets resultat

Efter et tredje kvartal med faldende renteindtægter og et lavere resultat end samme periode sidste år lægger Jyske Bank en dæmper på sine forventninger til resultater for hele året.

Jyske Bank har i tredje kvartal hentet 1,3 milliarder kroner på renteindtægter mod 1,4 milliarder i samme kvartal sidste år. Generelt er bankens basisindtægter faldet fra 2,1 milliarder kroner til 1,8 milliarder kroner for kvartalet. Ordførende direktør Anders Dam forklarer faldet med pres fra lave renter i Nationalbanken og resten af omverdenen.

- Det skyldes primært det negative rentemiljø, som giver store udgifter forbundet med en indlånsbase på nu 130 milliarder kroner, hvoraf cirka halvdelen indtil 1. december 2019 har været friholdt fra negative renter, skriver han i regnskabet.

De faldende indtægter presser forventningerne til hele årets resultat ned. Tidligere forventede Jyske Bank at ende med et overskud efter skat på et sted mellem to milliarder og 3,3 milliarder kroner. Nu regner banken med et overskud på to milliarder kroner. Samtidig indstiller bestyrelsen, at der ikke udbetales udbytte for 2019.

Jyske Bank var de første til at annoncere negative renter på indskud.

I første omgang gik grænsen over indskud på over 7,5 millioner kroner. Her ville kunden få en forretning på minus 0,6 procent, medmindre andet blev aftalt.

Banken har allerede varslet, at den fra 1. december sænker grænsen, så det vil gælde indskud over 750.000 kroner. I regnskabet skriver Jyske Bank, at 11.000 kunder bliver påvirket af bankens negative renter.

På baggrund af kundernes hidtidige reaktioner forventer Jyske Bank et fald i indlån på mellem tre til fire milliarder kroner som følge af de negative renter.
Sydbank, Spar Nord og Ringkjøbing Landbobank har alle fulgt Jyske Banks spor og indført negative renter. Samtidig indstiller bestyrelsen, at der ikke udbetales udbytte for 2019.