25 elever stoppet uden lygte på en morgen: - Det er ikke godt nok

Politiet har her til morgen været ude på fire skoler i Silkeborg. Især de ældste elever havde ikke lygterne tændt.

Det er vigtigt at huske cykellygten.

Det er det budskab, politiet forsøger at lære eleverne på folkeskolerne. Men især en bestemt gruppe af eleverne virker til at have svært ved at huske det, viser dagens resultat af et tjek ved fire folkeskoler i Silkeborg.

- Ved de store elever er tendensen desværre, at der er lidt for mange, der ikke var cykellygter på. I dag talte vi omkring 25, og i går var vi på en anden skole, hvor de manglede omkring 30 styk, fortæller politibetjent ved lokalpolitiet i Silkeborg Kasper Svenstrup og fortsætter:

- Det er ikke godt nok. Det er det ikke. Det skal jo helst være nul, men der er altid nogle svipsere. Men 25-30 stykker, det er alt for mange.

Tager fat i skolelederen

Efter hvert tjek tager politiet en snak med skolelederen om resultatet af morgenens razzia. Det er vigtigt, at budskabet kommer ud til forældrene til de store børn, der kører uden lygte.

- Jeg ved ikke, om det er dovenskab, eller hvorfor det er på den måde. Om forældrene tænker, at det i højere grad er deres ejet ansvar og fordi er mere ligeglade med det. Men det er i hvert fald vigtigt at få budskabet frem om, at det er vigtigt at få cykellygter på.

Men heldigvis er der også gode nyheder. De mindste børn har nemlig fuldstændigt styr på det.

- Tendensen med de små elever er, at de stort set alle sammen har cykellygter på. Hvis jeg møder nogen, hvor der ikke er lys i, så er det som regel fordi de har glemt at tænde den. Der er få tilfælde, hvor der ikke er en på, og så får vi navne, klasse og forældrenes telefonnumre, og så ringer vi til dem, forklarer Kasper Svenstrup.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.