Seneste nyt

  • 80 ansatte skal finde nyt job Skibbild Entreprise går konkurs

    Entreprenørvirksomheden Skibbild Entreprise er gået konkurs.

    Det bekræfter Skifteretten i Herning over for TV MIDTVEST.  

    Ifølge Herning Folkeblad fik virksomhedens 80 medarbejdere beskeden mandag, da de blev samlet på til fællesmøde.

    Firmaet, der har kontor i Skibbild lige mellem Herning og Vildbjerg, har kæmpet med økonomien i det seneste års tid.

    Det sidste tilgængelige regnskab, som er fra 2021, viser et underskud på 9,9 millioner kroner.

  • Husejere er vilde med fjernvarme

    Antallet af nye fjernvarmekunder slog rekord i 2022.

    På landsplan blev 58.400 kunder tilkoblet - af dem kom de 43.045 fra andre energikilder. Det er knap dobbelt så mange tilslutninger som året før. Det oplyser Dansk Fjernvarme.

    I Region Midtjylland blev 6862 husstande tilsluttet fjernvarmenettet.

  • Statsministeren: Forsinkede kræftoperationer er et tillidsbrud

    293 patienter i Region Midtjylland har ventet for længe på at blive opereret for tarmkræft.

    Og det er helt og aldeles uacceptabelt.

    Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag på et pressemøde i Statsministeriet på Christiansborg.

    - Det er en alvorlig situation, og det er et tillidsbrud, der i vores øjne er uacceptabelt, siger hun på pressemødet, hvor hun præsenterer Sundhedsstrukturkommissionen.

    Meldingen fra statsministeren kommer efter en sag fra Region Midtjylland. Her er det kommet frem, at 293 kræftpatienter har ventet længere på operation på Aarhus Universitetshospital (AUH), end de skulle.

    Der er tale om komplekse kirurgiske patienter med kræft i mavetarm-regionen. Det fremgår af en redegørelse fra regionen.

    - Det siger sig selv, at bliver man ramt af en livstruende sygdom, så skal man være sikker på at kunne få den behandling, der er nødvendig.

    - Det har berørt os alle sammen, og det skal der rettes op på, siger Mette Frederiksen.

    /ritzau/

  • Rekordmange tyskere skal holde påske i danske sommerhuse

    Aldrig før har så mange tyskere booket påskeferie i de danske sommerhuse. 
    Sidste år satte ellers rekord for besøg af tyskere i påskemånederne marts og april, men i år er er der allerede omkring 600 bookinger mere.

    Samlet set er der dog færre bookinger i sommerhusene i påsken i år end sidste år, fordi færre danskere holder påske i sommerhus.

    - I foråret 2021 betød rejserestriktioner, at mange flere danskere end sædvanligt valgte at holde ferie i danske feriehuse. Vi så, at antallet af bookede husuger steg markant, mens niveauet nu stort set er tilbage fra før nedlukningen, siger Nanna Nonboe-Nygaard, specialkonsulent i Danmarks Statistik

  • Nu kan du hente dit pas i en 'pakkeboks' i Struer

    Det er blevet lidt lettere at få sig et nyt pas i Struer. For nu kan du starte din ansøgning hjemmefra og betale for passet, inden du møder op hos Borgerservice. 

    Når passet så er klar, er det også slut med at stå i kø for at hente det. En ny 'pakkeboks' er sat op, så du kan hente dit pas indenfor Borgerservice' åbningstid, uden at skulle bestille en tid i forvejen.

    - Boksen kan ikke bare sættes op på et gadehjørne. Der er krav om høj sikkerhed omkring sådan en pas- og dokumentboks, blandt andet med videoovervågning, og det har vi i Borgerservice. Vi skal jo passe godt på borgernes data, forklarer Chalotte Nedergaard, der er afdelingsleder i Borgerservice.

    En ny 'pakkeboks' til pas er sat op i Struer
    En ny 'pakkeboks' til pas er sat op i Struer
    Foto: Struer Kommune
  • AUH skal redegøre for svampeinfektioner

    26 patienter har siden foråret 2019 pådraget sig alvorlige svampeinfektioner, mens de var indlagt på intensivafdeling på Aarhus Universitetshospital (AUH).

    21 af dem døde efterfølgende - enten af eller med infektionen - men AUH har ikke orienteret de pårørende om, at svampeinfektionen måske kunne være årsag til dødsfaldene.

    Det skriver Jyllands-Posten.

    Jyllands-Posten beskrev mandag, hvordan det tilsyneladende er på grund af lægehelikopterens landinger og afgange ved AUH, at en større mængde svampesporer har fundet vej til stuerne på intensivafdeling.

    Ifølge sygehusets egne målinger er det sandsynligvis lufttrykket fra helikopterens rotorer, der hvirvler store mængder skimmelsvampe op fra jorden og bevoksningen ved sygehuset.

    Sygehuset har efterfølgende blandt andet plomberet vinduer og sat nye slusedøre i for at undgå, at svampesporerne kommer indenfor. Man foretager desuden jævnlige målinger af koncentrationen af svampesporer på patientstuerne.

    /ritzau/

  • LA ramte formen på valgdagen

    - Vi ramte formen på det rette tidspunkt. Hvis først det går godt i en valgkamp, så bliver det selvforstærkende.

    Sådan lyder det i dag fra Alex Vanopslagh, når han analyserer på, hvorfor det lykkedes Liberal Alliance at gå fra tre mandater til 14 ved det seneste folketingsvalg.

    - Og selvfølgelig spiller partilederen i ethvert parti en rolle. Det er ikke kun i Liberal Alliance. Jeg tror da, jeg har gjort en positiv forskel for partiet. Men jeg er også meget bevidst om, at der er gode folk bagved, som er med til at gøre mig god. Hvis ikke, jeg havde gode folk omkring mig, så kunne de gode ideer, jeg har, ikke komme op at flyve, siger han.


  • Forældre i Østerild kæmper imod skolelukning

    Her til aften var flere bekymrede forældre samlet i Østerild for at kæmpe imod et stort antal skolelukninger i Thy. 

    Hannes-Østerild Skole er nemlig én af de fem skoler i Thisted Kommune, som politikerne har lagt op til at lukke for at spare mere end 15 millioner kroner.

    - Forældrene kommer med deres positive tilkendegivelser for hvorfor vi har noget unikt herude, forklarer Eva Langballe, der er medlem af skolebestyrelsen i Hannæs-Østerild Skole.

    Fra politikernes side har et af argumentet for skolelukninger været, at der ikke er befolkningsgrundlag nok til at drive skolerne. 

    Men Eva Langballe mener ikke, at det hele kan pakkes ind i excel-ark. De bløde værdier i de små skoler er også væsentlige.

    - Jeg synes, det er noget af det, Thy skulle brande sig på – at vi har højt til loftet, og der er fællesskab. Jeg tror på, at folk der flytter til Thy, gør det ikke for store ting. De flytter til det for det lokale og naturen her, siger hun.

  • Forsvaret i kritisk mangel på medarbejdere

    Omkring hver femte stilling er ledig hos Forsvaret og det kan kan mærkes på landets kaserner. 

    Det går især udover de poster, der allerede er besatte. Nu skal de blot løbe hurtigere end før.

    - Når vi mangler nogen steder hver tredje mand, så står vi med røven i vandskorpen. Folk må løbe hurtigere og når man har lavet en opgave, så skal man i gang med den næste, siger Jørgen Christian Pedersen, der er fællestillidsrepræsentant for konstabler i ingeniørregimentet i Skive.

    Den fungerende forsvarsminister, Troels Lund Poulsen, har bedt Forsvars fagforening om at komme med løsningsforslag på problemet. 

  • Unik flagermus fundet i Daugbjerg

    Forpagter i Daugbjerg Kalkgruber gjorde i sidste uge et særligt fund i grubegangene.

    Med sine egne øjne så han en flagermus af den sjældne art stor museøre, som er karakteriseret ved at være lidt større end andre flagermus og at have store ører.

    Den art er kun spottet én gang før i nyere tid, så forpagteren tør godt kalde fundet for sensationelt.

  • Gymnasieelever vil hjælpe epilepsi-ramte med teknologisk armbånd

    Fire elever fra Herningsholm Erhvervsgymnasium vundet et mikrolegat på 50.000 kroner fra Fonden for Entreprenørskab for et nyt projekt, der skal hjælpe mennesker, der er ramt af epilepsi.

    Idéen med projektet er at udvikle et armbånd, der giver pårørende besked om nye epileptiske anfald, og hvor personen med epilepsi befinder sig.

    - Vi skal have et produkt, der er lige så fleksibelt som epilepsi er uforudsigelig, siger Noah Bak Bytofte, der er en del af firekløveren bag projektet.

    Han har selv erfaret, hvor meget epilepsi kan fylde i en familie. Hans egen lillebror lever nemlig med sygdommen.

    Det gav ham blod på tanden til at skabe noget, der kunne forbedre hverdagen.

  • Helbredstjek fandt uopdagede karsygdomme hos mange

    Et gratis helbredstjek for 67-årige borgere i Viborg Kommune har vist sig at have afgørende betydning for at spotte alvorlige karsygdomme.

    Det har nemlig vist sig, at 40 procent af de undersøgte borgere have begyndende åreforkalkning eller udposning på vigtige årer, viser nye forskningsresultater fra Hospitalsenhed Midt.

    Patienterne, der have en uopdaget karsygdom, får nu tilbudt medicinsk behandling samt oplysninger om kost, motion og rygning. 

    I alt takker godt 80 procent af borgerne på 67 år i Viborg Kommune tak til den gratis helbredsundersøgelse.

  • Natklub anmeldt for rascime

    Natklubben Butchers Club i Silkeborg er blevet politianmeldt for racisme efter en episode med en afvisning i døren natten til søndag. 

    Manden, der blev afvist, var Simon Buie, som er opvokset i Højmark ved Ringkøbing. Ifølge ham afviste dørmanden på et racistisk grundlag. 

    - Han siger, at han har fået at vide, at han ikke må lukke store, mørke mænd med sort skæg ind, forklarer Simon Buie, der har lavet et opslag på sine sociale medier om afvisningen.

    Barkoncernen REKOM, der ejer Butchers Club, kan på ingen måde genkende den beskrivelse af episoden og afviser, at Simon Buie har været udsat for racisme af dørmanden. 

  • Møbelvirksomhed varsler fyringer

    Den ene af møbelproducenten Tvilums fabrikker i Kjellerup skal lukke, og derfor er der varslet fyringer for 55 ansatte. 

    Det skriver Midtjyllands Avis. 

    Årsagen til lukningen er svigtende efterspørgsel som følge af prisstigninger, forklarer den administrerende direktør Kjeld Nielsen til avisen. 

    - Det er ikke medarbejdernes skyld men udefrakommende faktorer, der har ramt os, siger han.

    Det er endnu uvist, hvad der skal ske med bygningerne og maskinerne på afdelingen med navnet Kjellerup Vest.

  • Uddannelsestilbud sender flere unge i arbejde og skole

    Af de 10.000 unge, som har gennemført Den Forberedende Grunduddannelse (FGU), er næsten tre ud af fire kommet i arbejde eller uddannelse.

    Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har analyseret.

    Uddannelsen er henvendt til unge under 25 år, som hverken er i job eller i gang med en uddannelse.

    Tallene viser, at omtrent halvdelen af de unge, som gennemfører forløbet, fortsætter i uddannelsessystemet. Hver fjerde kommer videre i arbejde.

    På baggrund af de tal ser uddannelses- og integrationschef hos Dansk Arbejdsgiverforening Jannik Bay FGU'erne som en succes.

    - Det er meget positivt. Det viser, at det er et godt tilbud til den gruppe af unge, som har forskellige udfordringer i forhold til at gå direkte til en ungdomsuddannelse eller et job, siger han.

    FGU'erne åbnede i 2019 og er en samling af undervisning på 9. og 10. klasseniveau for unge under 25 år.

    /ritzau/

  • Mange indbrud i weekenden

    Lokalpolitiet i både Herning og Viborg har over weekenden oplevet flere indbrud, end normalt. 

    - Indbrudsantallet har været faldende henover den sidste årrække, så det er slet ikke hver mandag, at vi har syv indbrud på døgnrapporten i Viborg og omegn, fortæller politikommissær Peter Søndergård. 

    Både i Viborg, Lind, Gjellerup, Ikast, Hammershøj, Bjerringbro, Klejstrup og Sunds har tyve været på spil. 

    Men det er især i Løgstrup og Sunds at husejere efter weekenden er kommet hjem til en gennemrodet bolig, hvor særligt smykker og kontanter manglede. 

    Alligevel kan politiet ikke sige, om de mange indbrud hænger sammen. 

    - Vi kan ikke sige, at det har en sammenhæng, men det er bare påfaldende, at der skulle være flere gerningsmænd på spil i en lille by indenfor et relativt lille tidsrum, siger Peter Søndergård fra Lokalpolitiet i Viborg. 

  • FC Midtjylland får bøde på 50.000 kroner

    Det koster FC Midtjylland en bøde på 50.000 kroner, at klubbens fans brugte fyrværkeri under kampen mellem de midtjyske ulve og Silkeborg IF 19. marts. 

    Det har Fodboldens Disciplinærinstans besluttet.

    Kampen blev spillet på Silkeborgs hjemmebane, Jysk Park. Da spillerne løb ind på banen, blev der tændt cirka 35 styk såkaldt pyroteknik på FCM's tilskuerafsnit, står der i indberetningen fra kampens dommer. 

    Det er niende gang inden for 12 måneder, at FC Midtjylland bliver sanktioneret for at overtræde reglerne om sikkerhed og orden på stadion. 

  • Norlys dropper grøn mærkning

    Fra juli kan kunder ved Norlys ikke længere købe "grøn strøm". 

    Energiselskabet dropper Grøn Strøm-mærkningsordningen og vil dermed ikke længere bruge ordningens grønne blade over for sine privatkunder.

    Men reelt set får kunderne ikke en anden slags strøm i stikkontakterne, end de plejer.

    - Mærkningen giver ikke mere grøn strøm. Og det er mere grøn strøm, der skal til, så derfor vil vi hellere bruge vores penge intelligent på indsatser, der fremmer det, siger direktør Mads Brøgger til TV 2.

  • Tyve stjal havetraktor og varebil

    Gedsted Skole ved Aalestrup fik tæt på midnat natten til mandag stjålet en havetraktor. Og en halv time senere forsvandt en hvid varevogn fra Glerupvej kort derfra. 

    Det skriver TV 2 Nord. 

    Gerningsmændene blev dog efter kort tid taget af politiet. Det var en 21-årig mand og en 23-årig mand begge fra Vesthimmerland, der have været på spil. 

    De sidder nu begge anholdt på politistationen i Aalborg. 

  • Undersøgelse: Øremærket barsel til mænd virker

    Øremærket barsel til fædre har hurtigere end ventet skabt et markant løft i fædres brug af barsel.

    Det viser en ny undersøgelse blandt medlemmerne af Ingeniørforeningen (IDA), der som formentlig første fagforening har undersøgt effekten blandt medlemmerne.

    Efter stor debat trådte de nye regler med et bredt politisk flertal bag sig i kraft 2. august sidste år.

    Reglerne gav 11 ugers orlov øremærket til far eller medmor mod hidtil bare to uger.

    De nye tal fra IDA viser, at fædrene hurtigt har taget en væsentligt større del af orloven sammenlignet med tidligere. Fra 9,5 uger til 13,6 uger. Kvinderne har i snit taget næsten fire en halv uge mindre.

    /ritzau/