Let højrefoden: Ny stærekasse i brug i Ringkøbing

Bilister i for høj fart på Herningvej vest for Ringkøbing, kan nu se frem til en bøder. Vejdirektoratet har netop opsat en ny ATK-stærekasse.

Stærekassen holder nu øje med fartovertrædelser på Herningvej. Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

02:09

I Midt- opg Vestjylland peger Vejdirektorat på en strækning ved Ringkøbing, Herning, to steder ved Holstebro og en på Mors.

Teknikken er grundliggende den samme som i de mobile AKT-vogne, som politiet råder over. Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

1 af 3

Færdes du som bilist på Herningvej øst for Ringkøbing og har en lidt for tung fod på speederen, kan det fra og med tirsdag meget vel gå hen og blive en kostelig omgang.

Vejdirektoratet har netop opsat en ny ubemandet fartmåler - den såkaldte stærekasse på strækningen. 

Læs også Pas på farten: Nu er stærekasserne i aktion på Mors

- Vi forventer, at vi om et år kan se, at gennemsnitshastigheden er faldet. Det er det vigtigste for os - ikke hvor mange der får bøder, sagde Marianne Steffensen, der er afdelingsleder for trafiksikkerhed i Vejdirektoratet i forbindelse med opsætningen af stærekasserne på Mors. 

Her skal stærekasserne stå.  Foto: Vejdirektoratet

Pilotprojekt skal sænke farten

Der er 11 lokationer i alt i Danmark, hvor der placeres faste ATK standere i forbindelse med et pilotprojekt. Ved 9 af lokationerne måles der i begge kørselsretninger, og ved 2 af dem måles der kun i én kørselsretning.

To af strækningerne er her i landsdelen. Den ene er på Mors, hvor stærekasser i begge retninger på Vilsundvej tæt på krydset ved Nørrebro, den anden er på Herningvej øst for Ringkøbing.

ATK standerne står nu her på Herningvej øst for Ringkøbing.  Foto: Vejdirektoratet