11.000 kører dagligt forbi arbejdet: Sådan går renoveringen af Sallingsundbroen

Arbejdet på Sallingsundbroen fortsætter frem til efteråret 2023.

Det er 43 år siden, at Sallingsundbroen mellem Mors og Salling åbnede, og både tid og trafikanter har sat sine spor.

Derfor har de cirka 11.000 daglige bilister heller ikke kunne undgå at bemærke, at der er gang i et stort stykke arbejde på broen.

- Den er ved at trænge til en større renovering. Så det er det, vi giver den i den her omgang, fortæller enterpriseleder fra Vejdirektoratet Anders Warén Larsen.

Alle revner skal lappes og andre vedligeholdelsesopgaver bliver fikset. Derudover at der et stort vejarbejde, hvor man hele tiden sørger for at have to vejbaner åbne, så trafikken kan glide.

- Da vi startede tog vi den gamle asfalt op og fjernede tagpap, der skulle holde betonen tør. Så har vi lagt ny fugtisolering og ny asfalt. Vi har brækket hele det gamle fortov op og støbt nyt. Vi har skiftet vores rækværk og vindskærme, der gør, at cyklisterne kan være heroppe selv i blæsevejr, forklarer Anders Warén Larsen.

I alt 20 mennesker arbejder dagligt på broen, der blev indviet 30. maj 1978. Renoveringen kommer til at koste 100 millioner kroner og står efter planen færdigt i efteråret 2023.

11:31
Program fra 2017: Sallingsundbroen er 43 år. Et enormt byggeprojekt skabte Jyllands største bro - og gjorde Mors landfast med Salling og resten af Europa. Vi har fundet en hidtil ukendt film om Midt- og Vestjyllands største byggeprojekt og giver jer her insiderviden om broen.