Mission Gentænk

I 2017 er Aarhus og regionen europæisk kulturhovedstad under overskriften ”Rethink” – eller på dansk ”Gentænk”. Men hvad og hvor er der egentlig blevet gentænkt hidtil? Det har tre gentænkningsagenter sat sig for at finde ud af. I dette program ser gentækningsagenterne nærmere på tre initiativer, der har været med til at forandre de fysiske rammer om vores liv og færden.

Mission Gentænk (9:9)
I dette program er vores gentænkningsagenter på jagt efter initiativer, der gentænker fremtidens arbejdsliv her i vores region. De ser på traktorer, der kan køre af sig selv, besøger gymnasieelever, der specialiser sig i computerspil, og så tager de til lægen - over skærmen.
I 2017 er Aarhus og regionen europæisk kulturhovedstad under overskriften ”Rethink” - eller på dansk ”Gentænk”. Men hvordan kommer vores fremtid til at se ud, og hvilke nyskabende tanker er med til at forme den? Det har tre gentænkningsagenter sat sig for at finde ud af. I dette program er vores gentænkningsagenter på jagt efter initiativer, der gentænker fremtidens arbejdsliv her i vores region. De besøger en gård i Ikast, hvor en førerløs traktor er ved at blive testet, som er udviklet af Precision Makers, der har hovedsæde i Holstebro. Håbet er, at den kan effektivisere og automatisere dele af landbruget. Derefter tager vores panel til lægen - over skærmen. I fremtiden kommer vi nemlig til at kunne gå til lægen uden at skulle uden for vores dør - telemedicin hedder det. Til sidst besøger vores gentænkningsagenter Danmarks eneste spilgymnasium, som ligger i Grenaa. Her ruster de unge sig til en teknologisk fremtid, og ambitionen er, at Grenaa og Djursland skal ligge i top over spiludviklingscentrer.
Udgivet 8. februar 2017