Mission Gentænk

I 2017 er Aarhus og regionen europæisk kulturhovedstad under overskriften ”Rethink” – eller på dansk ”Gentænk”. Men hvad og hvor er der egentlig blevet gentænkt hidtil? Det har tre gentænkningsagenter sat sig for at finde ud af. I dette program ser gentækningsagenterne nærmere på tre initiativer, der har været med til at forandre de fysiske rammer om vores liv og færden.

Mission Gentænk (8:9)
I dette program skal gentækningsagenterne se nærmere på fremtidens selvkørende bil, en helt ny bydel i Aarhus, og så skal de blive klogere på erhvervslivets drøm om en bro hele vejen fra Jylland til Sjælland.
I 2017 er Aarhus og regionen europæisk kulturhovedstad under overskriften ”Rethink” - eller på dansk ”Gentænk”. Men hvordan kommer vores fremtid til at se ud, og hvilke nyskabende tanker er med til at forme den? Det har tre gentænkningsagenter sat sig for at finde ud af. I dette program kaster gentækningsagenterne et blik ud i fremtidens og ser på, hvordan de fysiske rammer forandrer sig om vores liv og færden. De skal blive klogere på fremtidens køretøj ved at høre om en fremtidsforskers spådomme og ved at se på Googles ambitioner om selvkørende biler, som allerede nu bliver testet, og som Google, der har en afdeling i Aarhus, forventer kommer til at køre i vores landsdel. Vores gentænkningsagenter skal også opleve en helt ny bydel i det nordlige Aarhus Kommune kaldet NYE og høre om trenden inden for nye bydele fra en fremtidsforsker, og så skal de blive klogere på erhvervslivets drøm om en kattegatbro hele vejen fra Jylland til Sjælland.
Udgivet 1. februar 2017