Mission Gentænk

I 2017 er Aarhus og regionen europæisk kulturhovedstad under overskriften ”Rethink” – eller på dansk ”Gentænk”. Men hvad og hvor er der egentlig blevet gentænkt hidtil? Det har tre gentænkningsagenter sat sig for at finde ud af. I dette program ser gentækningsagenterne nærmere på tre initiativer, der har været med til at forandre de fysiske rammer om vores liv og færden.

Mission Gentænk (6:9)
I dette program ser gentækningsagenterne nærmere på tre forsøg på at gentænke de fysiske rammer i vores landsdel: Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj, nye ferieboliger i Rinkøbing-Skjern Kommune og letbanen i Aarhus.
I 2017 er Aarhus og regionen europæisk kulturhovedstad under overskriften Rethink - eller på dansk Gentænk. Men hvad og hvor bliver der egentlig gentænkt? Det har tre gentænkningsagenter sat sig for at finde ud af. I dette program ser gentækningsagenterne nærmere på tre forsøg på at gentænke de fysiske rammer i vores landsdel. Det første, panelet ser nærmere på, er Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj, hvor kommunen vil forandre området fra et udsat boligområde til en integreret del af Aarhus. Derefter går turen til nye ferieboliger i Rinkøbing-Skjern Kommune, hvor ambitionen er at tiltrække flere turister til området. Til sidst går turen til Østjylland og Aarhus for at se nærmere på den nye letbane, der skal forbinde bydele og byer bedre med hinanden.
Udgivet 18. januar 2017