Pernille Harder skaber håb for unge piger – noget hun selv manglede

På Lyngs Idrætsefterskole er det tydeligt at mærke, at Pernille Harder er et vigtigt forbillede.

Anna Mølgaard fra Struer er glad for at have et forbillede som Pernille Harder.
Anna Mølgaard fra Struer er glad for at have et forbillede som Pernille Harder.
Foto: Louise Harkjær Møller, TV MIDTVEST

Hun var over alt på forsiderne i går – både i ind- og udland. Pernille Harder blev med salget til engelske Chelsea den dyreste kvindelige fodboldspiller nogensinde. Med salget har hun endnu engang formået at slå et slag for dansk kvindefodbold. Noget der i dén grad har betydning for unge fodboldpiger.

- Jeg synes, det er fedt, at kvindefodbold bliver større og større. At der også er kvinder, der bliver solgt nu og kan blive professionelle og leve af det, siger Anna Mølgaard fra Struer.

Hun er lige nu elev på Lyngs Idrætsefterskole, hvor hun har valgt fodboldlinjen. Den stigende succes for dansk kvindefodbold er med til at give piger som Anna Mølgaard mod på at satse på fodbolden.

- Nu er der lige pludselig en, man kan måle sig med, og så se okay, hvis hun kan, så kan jeg måske også, siger Keld Østergaard, der er cheftræner på Lyngs Idrætsefterskole.

Harder ville være en dreng

Det glæder den kommende Chelsea-spiller at være et forbillede for andre.

- Det betyder meget. Det gør mig stolt, at jeg er en inspiration på den måde, at jeg ligesom går forrest i at få udviklet kvindefodbolden og få det til at blive mere populært, siger Pernille Harder.

Selv manglede den 27-årige Pernille Harder en landsmand at se op til, da hun var yngre.

- Der var ikke en så tydelig profil. Dengang var jeg stor fan af Marta Silva. Hun var den eneste store profil i kvindefodbold. I Danmark havde vi selvfølgelig nogle stykker, men de var ikke lige så meget i tv, som vi er i dag, og det kan jeg huske, at jeg savnede rigtig meget. Jeg kan tilmed huske, at da jeg var yngre, ville jeg gerne være en dreng, for jeg vidste ikke, man kunne komme på kvindelandsholdet, fortæller Pernille Harder.

Pernille Harder har tidligere spillet i både den tyske klub Wolfburg og den svenske klub Linköpings FC.

4:50