28:17

Mad med Mads og David - Skotske bøffer med opgraderet kryddersmør

Mad med Mads og David
Udgivet 13. august 2019
På Kragerup Gods ved Ruds Vedby går langhårede skotske højlandskvæg rundt og hygger sig. Mads får et par velvoksne bøffer med hjem til David, der bestikker Mads med kolde øl for at få ham til at passe grillen.


OPSKRIF:
Grillet bøf med kolde øl og kryddersmør

4 gode bøffer

4 løg med top
1 rødløg
4 små squash
200 gr. cherrytomater
100 gr. smør
2 fed hvidløg
lidt finthakket lime skal
salt og peber
olie til stegning
frisk persille og frisk timian

Grill bøfferne på en grill eller pande. Krydr med salt og peber.

Skær halvdelen af toppen af løgene, fjerne de yderste lag og del dem på tværs. Skræl rødløget og snit dem på langs. Del tomaterne.

Steg løgene af på en pande i olie, kom squashen på og hakket timian. Tilsæt så rødløg og til sidst de halverede tomater.

Hak persillen fint. Hiv bladene af timianen og hak dem fint. Rør det ud i smørret med en gaffel. Tilsæt finthakket limeskal og finthakket hvidløg. Sæt evt. på køl.

Anret grøntsagerne med krydderurte smørret og server den varme bøf ved siden af. Nyd med en kold øl