Mad med Mads og David - Pandekager med ild og likør

Mads besøger Likørhaven, der er en lille producent af snaps og likør i Sørbymagle. David sætter ild i snapsen og marinerer med likøren, når han laver pandekage-dessert.


OPSKRIFT:
Pandekager med ild og likør

200 gr. mel
1 spsk. vanillesukker
100 gr. sukker
2 æg
2 dl. mælk
½ dl. øl
50 gr. smør
skal og saft af 1 øko appelsin
1 æble
Likør til marinering (her slåenlikør)
Lidt pekan nødder, ca. 50gr.

100 gr. sukker
25 gr. smør
1 dl. æblejuice
½ dl. valnøddesnaps til flambering

Bland mel, sukker, vanillesukker og 2 æg. Riv skallen af en appelsin ned i og pres saften ud af. Kom øl på og rør rigtig godt samme, for at undgå klumper. Hæld mælk i og rør sammen.

Smelt smørret på en pande og kom det i pandekage dejen. Bag pandekagerne på en varm pande.

Lav en karamel ved at varme sukker op på en varm pande og røre den sammen med smør og tilsætte æblejuice. Når den er kogt godt ind, tilsættes pekannødder.

Skær æblet ud i små tern og vend det i likør. Hak lidt nødder og vend dem op i.

Kom de hakkede æbler midt på pandekagen og fold en lille pakke rundt om, så æblerne er lukket godt inde.

Lag de små pakker op i karamellen, tilsæt snaps og sæt ild til, så de bliver flamberet.
Server dejlig varme, evt. med en kugle vanilleis til.
Udgivet 22. januar 2020