Mad med Mads og David - Kartofler på spyd

Mads besøger Lærkestensgårdens Kartofler ved Korsør, hvor kartoffelbonden og hans søn ikke gør meget reklame for deres små guldklumper. Hjemme i sommerhuset sætter David kartoflerne på spyd og griller dem med kylling og chorizopølser.


OPSKRIFT:
KARTOFLER PÅ SPYD

4 perlehønebryster ( eller kylling )
Lidt hoisin sauce til marinering
2 spsk sesamfrø

500 gr kartofler
1 pakke chorizo pølser

3 spsk neutral friskost
3 spsk creme fraiche
saft fra en ½ citron
1 spsk hoisin sauce

1 bk mizuna salat
100 gr. sukkerærter
1 scalotteløg
frisk kørvel

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Stik kartoflerne på et grillspyd, skiftevis med chorizopølser.

Skær benet af perlehønebrystet og fjern skindet. Skær dem over på langs og stik dem på spyd. Smør hoissin sauce på kødet.
Læg spydende på grillen og steg kødet mørt. Kartoflerne må gerne blive godt brune.
Når kødet er færdigt drysses sesam henover.

Skyl salaten. Pil løgene og skær dem fint. Hak sukkerærterne og bland dem i salaten. Hak kørvel groft og bland i.
Rør en dressing af creme fraiche og friskost. Smag til med citron saft og hoissin sauce.

Anret spydende i salaten og server dressingen til.
Udgivet 27. august 2019