Mad med Mads og David - Hvidløg med svinekoteletter

David har før erklæret, at man nemt kan få for meget hvidløg. Men i dette program holder han sig ikke tilbage. Mads har hentet Danmarks bedste hvidløg på Stevns og David bruger dem bagte, stegte, kogte og i sauce til en ret med svinekoteletter.

OPSKRIFT:
HVIDLØG MED SVINEKOTELETTER

Bagte...:
3-4 hele hvidløg
1 spsk. Olivenolie
Salt og peber
Frisk timian

Kogte:
Ca. 20 fed hvidløg
1 l. Mælk

Sauce:
3 scalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
½ dl rødvin
1 dl. fløde
50 gr. smør

4 koteletter af svinenakke
olie til stegning
4-5 fed hvidløg
frisk timian
salt og peber
200 gr padrons
100 gr sukkerærter

Bagte hvidløg:
Skær det øverste af hvidløgene og del dem på tværs. Bag dem møre i ovnen i ca. 30 min på 200 gr.
Kom lidt salt og peber, samt olivenolie henover. Riv lidt friske stilke timian henover.

Ail doux:
Del hvidløgene i fed og pil skrællen af. Skær dem over på langs og fjern kimen i midten. Kom mælk over. Lad det koge op og hæld så mælken fra. Gentag proceduren 5 gange.

Lav saucen ved at stege hakkede scalotteløg og hvidløg af i lidt olivenolie. Kom rødvin over, lad det koge ind og tilsæt så fløden. Lad saucen simre og tilsæt til sidst en klat smør. Blend saucen med en stavblender, så bliver den luftig.

Steg flere fed hvidløg af i olie på en varm pande. Tilsæt kødet og lidt frisk timian. Krydr med salt og peber. Når koteletterne er færdige, tages de af varmen. Tilsæt evt. en smule mere olie og steg de hele padrons af på panden. Tilsæt sukkerærter og smag til med lidt salt og peber.

Anret de stegte grøntsager i bunden med de kogte hvidløg. Skær koteletten i skiver, læg halve bagte hvidløg på siden og kom saucen over.
Udgivet 29. oktober 2019