Mad med Mads og David - Fish and tang-chips

Mads har været på Omø for at høste tang på det lave vand, og de tørrede tang-produkter lader David indgå i en smuk sommerret med rødspætter, stegte nye løg og tangsmør. Mads supplerer med chips lavet af bagt blæretang.


OPSKRIFT:
Rødspætter med tang

4 rødspættefileter
lidt rasp, gerne panko
1-2 spsk. granuleret blæretang

8 små løg med top
lidt sukkertang

blæretang
½ dl olie

100 gr. blødt smør
1-2 spsk. granuleret sukkertang
Lidt purløg til pynt


Vend blæretang i en god olivenolie. Læg det på bageplade beklædt med bagepapir og bag det sprødt i ovnen på 150 gr.

Skær rødspætterne ud i filetter. Bland rasp med granuleret blæretang og vend fisken op i.
Steg fisken i lidt olie, tilsat smør.

Læg lidt tørret sukkertang i blød i vand. Skær halvdelen af toppen og det nederste af de friske løg, fjern evt., det yderste lag. Del dem på tværs. Steg dem af på panden i olie, tilsæt det opblødte sukkertang. Læg låg på og lad det simre.

Rør smørret med sukkertang granulat efter smag.

Anret de møre løg med tang i bunden af tallerkenen, kom fisken ovenpå. Læg tangsmør ovenpå, pynt med frisk purløg og det bagte blæretang.
Udgivet 8. september 2020