Bent Bro stopper i Tørfisk efter 42 år: - Jeg går på ingen måde på musikpension

61-årige Bent Bro, sanger og guitarist i Tørfisk, har valgt at stoppe på toppen. Derfor spiller han snart sidste koncert med bandet.

3:58
Et af de minder, Bent Bros husker tydeligst fra sin tid i Tørfisk, er, da bandet spillede i Tivoli i 1996 for at hylde Bjarne Riis' sejr ved Tour de France.
Foto: Morten Fog

Weekend efter weekend – år efter år har Bent Bro sammen med resten af medlemmerne af Tørfisk stået og sunget sange som VLTJ og Lugter lidt af fisk. Ofte ledsaget af et medskrålende publikum.

- Jeg synes, det har været en fantastisk tid, siger Bent Bro.

Men nu er det slut. I hvert fald for den 61-årige sanger og guitarist i bandet. Han har nemlig efter 42 år valgt at stoppe.

- Jeg synes, det er helt vildt at efterlade Tørfisk i den her situation, hvor bandet er på toppen. Det er sådan, jeg oplever det.

- Vi spiller fortsat over 100 koncerter om året, og mange er udsolgte, siger Bent Bro.

Tankerne om at stoppe begyndte lige så stille at spire i Bent Bro, da bandet for to år siden havde 40 års jubilæum. Her begyndte han så småt at sætte spørgsmålstegn ved, hvor længe det kunne blive ved.

- Jeg er på ingen måde træt af Tørfisk. Jeg har aldrig været mere glad for at spille, som jeg er nu, slår han fast.

Det var først hen over seneste vinter, at han for alvor begyndte at tænke over fordele og ulemper ved at stoppe, og i april blev beslutningen så endelig truffet.

- Det har da ikke gjort det nemmere, at man skal træffe sådan en beslutning, mens legen stadig er god. Jeg føler dog, at det er den helt rigtige beslutning, siger Bent Bro.

Bjarne Riis og boyband

Tørfisk, der blev stiftet tilbage i 1981, har 17 albums på samvittigheden og er efter eget udsagn Danmarks ældste boyband. De var dog ikke gamle, da de startede bandet som 19-20-årige.

- Det har været en musikalsk rejse, som ingen af os havde regnet med. Det var en rejse, vi startede på, og vi anede ikke, hvornår den sluttede, og det er så det, den gør for mit vedkommende nu.

På den musikalske rejse er der især to minder, der står stærkt i Bent Bros erindring. Det første minde er tilbage i 80’erne, da Tørfisk skulle spille for 20.000 børn og unge ved en FDF-landslejr.

- Det kan jeg huske som en helt speciel oplevelse. Der blev man høj på en helt særlig måde.

Det andet minde er tilbage i 1996, da Bjarne Riis vandt Tour de France.

- Da bliver vi inviteret i Tivoli, fordi han havde ønsket at blive fejret med Tørfisk. Det er også noget af det, man husker.

For evigt er vel ikke for evigt

Selvom Bent Bro ikke fremover kommer til at være en del af Tørfisk, så stopper bandet ikke her. De har fået et nyt medlem ind i form af Tommy Thiel Rasmussen, som bandet har arbejdet tæt med i årenes løb.

- Der blev jeg simpelthen så glad, for jeg ville være ked af, at Tørfisk skulle stoppe her, siger Bent Bro.

For de resterende bandmedlemmer har Bent Bros beslutning været en ordentlig kamel at sluge.

- Vi er trætte af, at Bent stopper. Vi ville gerne have været de samme fire. Når det så er sagt, så synes jeg, vi har den allerbedste løsning, vi overhovedet kan få i Tommy, siger Tørfisk-medlem Egon Kirk og fortsætter:

- For evigt er vel ikke altid for evigt. Bent skal gøre det, han gerne vil, men hvis vi kunne have valgt, så havde vi fortsat os fire.

Tommy Thiel Rasmussen har i mere end 20 år været med til at hjælpe med alt fra indspilninger og stemmer til valg af numre.

- Vi glæder os vildt til at komme ud og spille med Tommy. Det vil give ny energi, og han kan noget andet med sang og instrumental, som ingen af os andre kan.

- Men det er klart, at vi skal vænne os til at Bent ikke er der, men der er noget nyt at præsentere, siger Egon Kirk, der vurderer, at Tørfisk har 70 spillejobs det næste halve år.

Sådan ser det "nye" Tørfisk ud.
Sådan ser det "nye" Tørfisk ud.
Foto: Johan Gadegaard

En dør åbner forhåbentlig

Nu hvor Tørfisk ikke længere kommer til at fylde weekend efter weekend – år efter år for Bent Bro, så er ”Hvad så nu?” det spørgsmål, der trænger sig mest på.

- Jeg går på ingen måde på musikpension. Jeg bruger min guitar som musikalsk legeplads. Jeg glæder mig til at se, hvad de næste år bringer. Der er en dør, der er åben, går jeg ud fra, men jeg har ingen planer, siger Bent Bro, der dog med sikkerhed vil tage mere ud at spille med sin søn.

Derudover glæder den nu pensionerede tørfisk sig til en bestemt ting.

- At få mere tid til familien. Jeg har tre børnebørn og to på vej.

Selvom Bent Bro nu er ude af Tørfisk, så er han inde som afløser for den nye mand de næste uger. Sidste koncert med Bent Bro i Tørfisk er – som planen ser ud nu – 24. juni i Bønnerup. Allerede i morgen kan han dog opleves ved Haze over Haarum.

3:58
Her kan I se, hvordan det så ud, da Tørfisk havde 40 års jubilæum.
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST