5000 har skrevet under: Giftdepot skal fjernes

Tusindvis af danskere har tilkendegivet, at de er bekymrede over det 50 år gamle giftdepot ved Høfde 42 på Harboøere Tange.

Tusindvis af borgere har fået nok af det langvarige politiske slagsmål om, hvem der skal betale for at få de mange tons giftige kemikalier fjernet fra det omstridte Høfde 42-depot.

- For det første skal der slet ikke ligge et giftdepot. Gift er noget, der skal ryddes op i, når det ligger der. Og så er jeg da bekymret for, at der går hul i det, siger Liselotte Tarlev fra Struer til TV MIDTVEST.

Ligesom flere end 5.000 andre har hun skrevet under på, at Høfde 42-depotet skal væk med det samme. 

Og den markante opbakning er et kærkomment skulderklap for de lokale miljøforkæmpere. 

- Det har en enorm stor betydning, for det betyder jo, at vi når ud over den lokale grænse, så folk forstår, at vi står i en kneben situation og har brug for lidt opbakning. 

Det forklarer Bjarne Hansen, der selv bor i Thyborøn. 

Frygter at løsningen kommer for sent

Foreløbig er beslutningen om oprydning af giftdepotet udskudt til 2019. Men de lokale frygter, at der ikke bliver fundet en løsning i tide.

- Depotet har ligget der i 50 år. I starten lå det næsten 100 meter fra strandlinjen. I dag ligger det i strandlinjen, forklarer Bjarne Hansen. 

Og for de lokale politiker bliver underskrifterne da også opfattet som signal om, at tiden er moden til handling.

- Jeg er ikke bekymret for den øjeblikkelige situation. Men jeg kan ikke acceptere, at det depot er der, og dermed er det klart, at vi skal have en melding om, hvornår vi går i gang med at få ryddet op på Harboøre Tange.

Sådan siger Venstre-politikeren Jørgen Nørby, der er formand  for Teknik- og Miljøudvalget i Lemvig Kommune, til TV MIDTVEST. 

En total oprensning af Høfde 42 vil ifølge beregninger koste omkring 250 mio. kroner.  

 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Miljø.