Pludselig var containeren tom: Dæk er i høj kurs på det sorte marked

Der forsvandt Pirelli-dæk for 200.000-250.000 kroner, da der var indbrud i en container i Holstebro.

Der er god grund til at bruge sin kritiske sans, hvis man skulle få tilbudt et sæt billige Pirelli-sommerdæk til bilen.

I givet fald kan de nemlig stamme fra et noget usædvanligt indbrud i en container på Jens Hvidbergs Vej i Holstebro.

Containeren tilhører virksomheden FTZ, og onsdag opdagede en af virksomhedens ansatte, at containeren var brudt op og tømt. Væk var 280 sommerdæk fra Pirelli til en markedsværdi mellem 200.000 og 250.000 kroner.

- Lige nu er der mulighed for, at der er billige sommerdæk fra Pirelli i omløb, og skulle man gå hen og blive tilbudt sådan nogen, må man selvfølgelig gerne give kontakten videre til politiet, siger afdelingsleder hos FTZ i Holstebro, Rune Hald.

Leveringsproblemer

Han fortæller, at virksomheden i Holstebro ikke tidligere har oplevet noget lignende, men der kan være en grund til, at dæk lige nu er i høj kurs på det sorte marked.

- Nogle dækproducenter kan have leveringsproblemer, og det kan være det, der gør, at produktet er blevet meget mere attraktivt, siger Rune Hald.

Tyveriet fandt sted mellem torsdag i sidste uge og onsdag formiddag. Sommerdækkene var lagt i container, så virksomheden har plads til vinterdækkene i butikken. Og når det nu skulle være, er det trods alt en vigtig detalje, der glæder afdelingslederen.

- Vi havde været mere udfordret, hvis de stjålet vores vinterdæk. VI skal nok nå at få lageret med sommerdæk fyldt op igen, siger Rune Hald.

Nogle producenter har leveringsproblemer, og det kan være forklaringen på, at dæk er i høj kurs hos de kriminelle.
Nogle producenter har leveringsproblemer, og det kan være forklaringen på, at dæk er i høj kurs hos de kriminelle.
Foto: Mette Sonne Rohde, TV MIDTVEST