Lars Olesen var på jagt efter rav – i stedet fandt han seks heste

Omkring klokken 02.00 var ravsamleren på vej hjem til Ulfborg, og på vejen fandt han seks heste, som han fulgte helt til Thorsminde.

(Arkivfoto) Det var fire ponyer og to mellem store heste der i nat var på udflugt til Thorsminde.
(Arkivfoto) Det var fire ponyer og to mellem store heste der i nat var på udflugt til Thorsminde.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

I nat blev en jagt efter rav i stedet til en tre timer lang mission, hvor Lars Olsen forsøgte at indfange seks heste, der var løs på Thorsmindevej.

- Jeg opdager, at der går seks heste foran mig, og så ringede jeg til politiet, der sagde de ville kontakte nogen i området. Jeg kørte videre bag ved dem, for de fortsatte bare stille og roligt, fortæller han.

I halvanden time kørte Lars Olsen bag ved hesteflokken, og ifølge ham kunne det nemt være gået galt.

- Der kommer to biler bag ved mig, de overhaler og er faktisk virkelig tæt på ramme hestene. Specielt den ene er virkelig tæt på, fortæller han.

Han fortæller også, at han i løbet af natten ringede til politiet fem gange, der fortalte, at de ikke havde mulighed for at fange hestene, og derfor rådede ham til at lade dem gå.

Hjælp fra nabo og fisker

Lars Olsen var dog bange for, at seks heste i mørket kunne ende galt, og derfor besluttede han sig for at følge hestene helt ind i Thorsminde, hvor det lykkedes ham at fange en af hestene.

- Jeg havde sådan et træktov i bilen, og det lykkedes mig at få fanget den største hest og bundet den fast til en lygtepæl tæt på Min Købmand. Men de andre stak af igen, og så måtte jeg jo efter dem, fortæller Lars Olsen.

Lars Olsen tog et billede fra sin bil, da han fulgte hestene ind i Thorsminde.
Lars Olsen tog et billede fra sin bil, da han fulgte hestene ind i Thorsminde.
Foto: Privat

Inden da nåde han at alliere sig med en nabo til Min Købmand, der var blevet vækket af hestene og en forbipasserende fisker, der havde kigget til sin båd.

Lars Olsen kørte efter hestene og fik med sin bil presset dem tilbage til Thorsminde og den Min Købmand, hvor den første hest var bundet.

Det lykkedes her de tre hestehviskere, at få samlet dyrene i en lukket varegård, hvorefter Midt- og Vestjyllands tilkaldte Vemb Dyretransport, der omkring klokken 5.00 hentede hestene.

Hestene er kommet sikkert hjem

Længe manglede politiet en ejermand til hestene, og derfor lavede de et opslag på Twitter, hvor de efterlyste en ejer.

Klokken 14.38 kom der så en henvendelse fra ejeren, og Midt- og Vestjyllands Politi fortæller, at dyrene nu er hjemme i god behold.