Ditte tager en kort barsel: Har baby med på job

Ditte Pagter Thomsen har valgt at tage en kort barsel, fordi hun brænder så meget for sin virksomhed.

9:09
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

14 dage på barsel og så tilbage på job med baby på armen nogen timer om dagen.
Det valg har Ditte Pagter Thomsen i Holstebro taget - ikke af pligt, men af lyst, fordi hun også brænder for sin virksomhed, Unicorn-Ridesport i Holstebro.

- Jeg går ind for kvalitet frem for kvantitet. Jeg har et barn, der er glad, og jeg er glad, når jeg er sammen med hende, men jeg er ikke glad, hvis ikke jeg også får lov at være en del af Unicorn, siger Ditte P. Thomsen.

Dittes mand, Søren, er også selvstændig og ejer tømrervirksomheden Bjarne Thomsen i Vinderup sammen med sin bror og far. De er et ambitiøs par, der har været vant til at lægge mange arbejdstimer i hver deres virksomhed.

- Jeg tror, det var det, jeg faldt for hos Ditte, at hun er en selvstændig kvinde, der står på egne ben, og som også gerne vil have en karriere og udfordres på arbejdsmarkedet, siger Dittes mand Søren Thomsen.

Lille Andrea hygger sig på gulvet i butikken, imens mor hjælper kunderne.
Lille Andrea hygger sig på gulvet i butikken, imens mor hjælper kunderne.
Foto: Hans Vittarp TV MIDTVEST

Arbejdet betyder ikke længere alt

Nu er parret blevet forældre for første gang, og samarbejdspartnere i deres fælles nystartede virksomhed, der hedder familielivet.

Far møder tidligt, så det er mor, der har en rolig morgen med Andrea, der nu er 7 måneder. Til gengæld er det far, der henter Andrea enten hos sin kone i butikken eller hos en af bedsteforældrene.

- Den største udfordring, det er tit, hvis man sidder i et møde, og tingene trækker ud, og man kan se, man har en deadline, og vi skal have hende hentet, siger Søren Thomsen.

Parret må lige som rigtig mange andre nybagte forældre prøve at få kabalen til at gå op, når de jonglerer med ambitioner, samvittighed, nærvær og fravær. De er ekstra udfordret med hver deres virksomhed, men der er også fordele ved selv at være bossen.

- Ulempen er nok, at vi har travlt begge to, og at vi har mange timer, men fordelen er jo også, at vi kan planlægge dagen og vejen. Så har vi lyst til at tage nogle timer fri, så bestemmer vi jo lidt selv, siger Søren Thomsen.

Det er planen, at Andrea skal i institution og passes. Lige hvornår det sker er ikke afklaret endnu.

- Det kan godt være jeg ikke holder fuld barsel, men jeg kan også prioritere og sige, de næste tre år vil jeg have Andrea hjemme to dage om ugen, eller hvordan det nu kommer til at fungere, siger Ditte P. Thomsen. 

Parret arbejder ofte hjemmefra om aftenen, når Andrea er puttet. Men de er også blevet rigtigt gode til at prioritere og huske hinanden på, at de skal gøre nogle ting sammen.

- Vi holder rigtigt meget af vores virksomheder og holder meget af at arbejde stadig væk, men vi har noget, der er endnu større nu, det er rigtigt godt og sundt for os, siger Ditte P. Thomsen.