Statsministeren krævede mundbind på pressemøde – og så eksploderede salget hos Herning-virksomhed

I fredags blev det meldt ud, at der fra og med den 29. oktober er krav om mundbind i store dele samfundet. I virksomheden ZO24 fra Herning har det betydet en tidobling af deres mundbindssalg.

Fra i dag er der krav om mundbind de fleste steder, hvor offentligheden har adgang. Sådan lød meldingen fra statsminister Mette Frederiksen på fredagens pressemøde – og det har de kunnet mærke i Herning-virksomheden ZO24.

quoteMan må ikke brokke sig, når ens virksomhed har travlt, men vi synes, det er på en ærgerlig bekostning.

Claus Vesterby, marketingdirektør, ZO24

De producerer både engangs- og genanvendelige mundbind, og inden fredag havde de solgt omkring 50.000 mundbind. Nu har de rundet 500.000.

- Vi har ligget vandret siden pressemødet. Vores kontakt er blevet delt videre gennem vores eksisterende kunder, så pludselig er salget bare eksploderet, siger medejer og marketingdirektør hos ZO24, Claus Vesterby.

Virksomheden startede i 2019 med idéen om at sælge merchandise og produkter til sportsindustrien. Hurtigt fik de nogle store faste kunder ombord – blandt andet Sportmaster, Fitness World og FC Midtjylland.

Mundbind med logo hitter

Da nogle af virksomhederne i løbet af foråret og sommeren begyndte at efterspørge mundbind, så Claus Vesterby og de to øvrige ejere det som en god mulighed for at holde virksomheden i gang.

- Der er ingen, der laver en forretningsmodel og skriver seks måneders nedlukning ind i den. Ligesom alle andre var vi i chok, men vi kiggede på hinanden og tilrettede os efter vores kunders behov og satte i gang, siger Claus Vesterby.

Det er særligt de genanvendelige mundbind med logo, der hitter blandt kunderne. Man kan få designet mundbindene, som man vil, og senest har ishockeyklubben Herning Blue Fox bestilt gule og blå mundbind fra ZO24.

Udover behovet for mundbind betød coronanedlukningen også, at virksomheden begyndte at sælge hjemmetræningsudstyr med stor succes. Men Claus Vesterby fortæller, at virksomheden også havde holdt budget, hvis de ikke havde fået det økonomiske boost, som coronapandemien har sørget for.

- Der er sportsevents i hele verden, der skal bruge redskaber og merchandise, og de blev jo lukket, så uden corona havde vi stadig haft arrangementer, der havde indbragt indtjening, siger han.

Offentlige steder, hvor det er et krav at bære mundbind

Succes på en ærgerlig bekostning

Ikke desto mindre er ZO24’s salg af mundbind tidoblet siden pressemødet, og månedens indtjening er som minimum fordoblet i forhold til budget, fortæller Claus Vesterby. Alligevel er der ingen tvivl om, at han hellere ville have været foruden den globale pandemi.

- Der er to sider af alt. På den ene side må man ikke brokke sig, når man har en virksomhed, der har travlt, men vi synes, det er på en ærgerlig bekostning. Vi er glade for, at det går godt, men hvis jeg kunne bytte det ud med, at der ikke var corona i morgen, så ville jeg gøre det, siger marketingdirektøren.

Claus Vesterby forventer, at der kommer til at være tryk på de næste uger, men det mest tidskrævende er at få oprettet kunderne i databasen. Så snart den enkelte kundes design er på plads, går det noget hurtigere ved næste ordre.

- Når Blue Fox skal bestille igen om måske fire uger, så er det bare at trykke på knappen. Så efterhånden som der kommer styr på tingene, vil der komme ro på. Men jeg har en fornemmelse af, at næste måned også bliver god, siger Claus Vesterby.

I indslaget her kan du se, hvordan det så ud onsdag, da der blev oprustet til de nye krav om mundbind.