FCM afprøver ny teknologi - skal føre til mere succes på banen

FC Midtjylland er gået ind i et samarbejde med Replay Institute og KMD for at jagte de få procenter, der kan give mere metal til Heden.

FC Midtjylland er danske mestre i fodbold og har netop kvalificeret sig til det ypperste selskab i klubfodboldens verden, Champions League. Med de meritter ville nogle stoppe op og nyde successen, men sådan gør de ikke i Herning.

quoteJeg kan godt se, at der er potentiale i det.

Erik Sviatchenko, anfører, FC Midtjylland

I stedet kigger de på, hvordan de gode resultater kan fortsætte, og her er et helt nyt koncept kommet ind, som flere spillere i dag har testet.

Det drejer sig om et nyudviklet virtual reality-koncept af Replay Institute, hvor spillere og trænere kan iføre sig VR-briller og blive ført tilbage til bestemte situationer i tidligere kampe. Anfører Erik Sviatchenko var en af de spillere, der i dag prøvede den nye teknologi.

- Det er første gang, jeg prøver det, så det var helt nyt for mig. Det var helt nyt for mig, men følelsen var god. Jeg kan godt se, at der er potentiale i det, siger han og fortsætter:

- Ideen er rigtig, rigtig god. Kan man finpudse og finjustere det, så tror jeg, det kan blive et rigtig godt redskab – både for dem, der er skadet i længere tid, så de kan komme ind i en fodboldmæssig rytme, og for os, der spiller mange kampe og har brug for at se nogle klip igennem.

For FCM-anføreren er det nye værktøj ikke bare sjov og spas. Spillere og trænere i klubber verden over bruger i forvejen meget tid på at se video af tidligere kampe, og her kan denne form for analytisk værktøj gå ind og optimere det, siger Sviatchenko.

Erik Sviatchenko var en af de spillere, der onsdag prøvede en ny VR-teknologi af.
Erik Sviatchenko var en af de spillere, der onsdag prøvede en ny VR-teknologi af.
Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

Grundlægger vil styrke relationer

For Tim Monrad Larsen, der er grundlægger og direktør i Replay Institute, der har opfundet teknologien, var dagens træningssession med FCM-spillerne en god milepæl på vejen.

Han har været med til at udvikle konceptet, så forholdet mellem spiller og træner kan blive stærkere.

- Det er en mulighed for at komme ind og genopleve nogle fodboldkampe og sætte spillerne i den situation, de var i i kampen. Det kan styrke dialogen mellem træner og spiller, og det er simpelthen for at fremme spilforståelsen og diskutere taktiske dispositioner på banen, siger Tim Monrad Larsen.

Målsætningen for Replay Institute er, at spillere og trænere kan bruge værktøjet til at se gode og dårlige situationer igennem, så de kan finde ud af, hvad der henholdsvis skal gøres mere og mindre af på fodboldbanen.

Skal skille følelser og fakta

Erik Sviatchenko er kendt som en spiller, der går meget op i detaljerne i sit spil på grønsværen. Derfor er han slet ikke afvisende over for, at han kan bruge værktøjet på sigt.

For ifølge ham kan det være med til at skille følelser og fakta fra hinanden.

- Der er følelser, og så er der fakta. Det er det, vi kan adskille her. Når man spiller en kamp, kan man have en følelse omkring en situation. Den kan man så enten få underbygget eller få den ændret, når man faktuelt ser, hvordan det var. Så jeg tror, det bliver fint, siger den 29-årige anfører.

Næste gang, FCM og Erik Sviatchenko skal i aktion, er efter landsholdspausen. Her venter OB på hjemmebane den 17. oktober klokken 16.00.

Erik Sviatchenko og co. tager endnu et teknologisk skridt og bruger VR-briller for at dygtiggøre sig

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.