Fast Arbejde

Generationer er gået sammen om sko-firma

Ved første øjekast var det ikke just kærlighed, da familien Nørgaard fra Vorgod overvejede at købe skofirmaet MBT-Nordic. Men det er det blevet nu.

9:07
Her kan du se hele programmet, hvor Fast Arbejde besøgte MBT-Nordic i Skjern.
Foto: Bent Løkke Leth

Fra industrivej i Skjern ryger der hvert år tusindvis af sko af mærket MBT Nordic ud af porten. Det er ægteparret Susanne og Per Nørgaard, der ejer virksomheden, som er eneforhandlere i norden. Men de er ikke alene om det – søn og svigerdatter er også med. Og ingen af de fire har nogensinde solgt sko før. 

Ægteparret havde solgt en anden virksomhed, og de var på jagt efter et nyt projekt, de kunne kaste deres evner over.

- Det måtte gerne være en virksomhed, som havde en stærk organisation, men som måske manglede noget omkring markedsføring, for det kendte vi noget til fra vores tidligere virksomhed. Og det kunne vi bare sætte nogle flueben ved her, siger Per Nørgaard, indehaver, MBT Nordic.

MBT står for "Masai Barefoot Technology" og har tre forskellige patenter på deres unikke såler. 
MBT-sko er udviklet for at efterligne masaiernes ranke gang og holdning.
MBT står for "Masai Barefoot Technology" og har tre forskellige patenter på deres unikke såler. MBT-sko er udviklet for at efterligne masaiernes ranke gang og holdning.
Foto: Bent Løkke Leth

Svigerdatter Bettina Damgaard forsøger at vende forbrugernes syn på skomærket, og det går stille og roligt fremad. 

- Det er megaspændende at hive i nogle tråde og så finde ud af, hvad der virker og ikke virker. Nogle gange træder man forkert, og så prøver man igen, og ser hvad der virker, siger svigerdatter Bettina Damgaard Øe Nørgaard, der er marketingansvarlig og indehaver.

”Dem kan jeg ikke sælge”

MBT-skoene har eksisteret siden 1996 og er verdenspatenteret på grund af sålen.
Og da ægteparret først hørte om muligheden om at købe virksomheden, var det netop sålen, der skræmte.

- Det skal jeg ikke. Dem kan jeg ikke sælge, siger indehaver Susanne Øe Nørgaard, når hun tænker tilbage på sin første tanke, da de første gang overvejede at købe virksomheden.

Men fra et standpunkt til et andet. Familien så muligheder – sammen.
Og nu er hele familien involveret i driften af virksomheden, hvor Mark og Bettina Øe Nørgaard ejer 51 procent. Og det er faktisk okay, at familieliv og arbejdsliv er blevet én stor pærevælling.

- Det er klart, der er dage, hvor det er superrart, og der er dage, hvor det er rigtig frustrerende, griner Mark Damgaard Øe Nørgaard, der er søn og direktør i virksomheden.