Virksomhed i Glyngøre med corona-hjælp: Nu laver de visirer til sundhedsvæsenet

Plastvirksomheden Idé-Pro råder over Nordeuropas største støbemaskine. Nu hjælper de sundhedsvæsenet i corona-krisen.

Indehaveren af Idé-Pro har omstillet dele af sin produktion på få dage for at hjælpe sundhedsmyndighederne.
Indehaveren af Idé-Pro har omstillet dele af sin produktion på få dage for at hjælpe sundhedsmyndighederne.
Foto: Lasse Dieckmann

Lige nu arbejder de i døgndrift på plastvirksomheden Idé-Pro i Glyngøre. 

Fem dage efter virksomheden fik en henvendelse fra Region Midtjylland, har de nu omstillet produktionen til at lave visirer til sundhedsvæsenet.

Normalt tager det mellem seks og otte uger at lave en ny støbeform, når der skal laves nye plastprodukter. 

Men i det her tilfælde var alle ekstra motiverede til at yde en indsats, og så kunne det lade sig gøre over et par dage.

- Vi kender alle sammen nogle, der enten har fået corona eller er sundhedspersonale. Så det var meget motiverende at få en opgave, hvor man kunne være med til at gøre en samfundsmæssig forskel, fortæller direktør og ejer af Idé-Pro, Morten Nors.

Nytårsbriller på sygehuset

Virksomhedens maskiner kan lave 2500 visirer i døgnet - en kærkommen hjælp til et sundhedsvæsen, der risikerer at komme til at mangle værnemidler på sygehusene, som antallet af corona-smittede stiger.

Det er Region Midtjylland, der skal bruge visirerne. De har selv henvendt sig til plastvirksomheden i Glyngøre og spurgt om hjælp.

Og ejeren var ikke sen til at sige ja til at hjælpe.

- Jeg kan se, når der bliver sendt TV fra de diverse sygehuse, så render folk rundt med beskyttelsesbriller fra nytårsaften. Jeg håber, de her visirer kan komme ud og gøre gavn hos dem, der står i forreste linje, fortæller Morten Nors.

Selvom virksomheden lige nu har forrygende travlt med at lave visirer, så fortsætter virksomheden samtidg med den daglige drift.

Det er en noget anderledes ordre, de har fået den her gang, hvor de ikke rigtigt ved, hvor meget de skal producere, og hvad det kommer til at koste virksomheden at hjælpe.

- Hverken antal eller økonomi har indgået i overvejelserne. Det vil vi bare det her, siger ejeren.

Idé-Pro har hovedsæde i Skive og afdelinger i Glyngøre og Indien.

2:11
Idé-Pro i Skive har på bare seks dage skabt en ny støbeform, så de kan levere værnemidler til sundhedspersonalet i Region Midtjylland.