Voldsom Viborg brand: Formentligt ikke påsat

Politiet er tæt på at have fundet brandårsagen til den voldsomme brand på Rughavevej i Viborg

Brandvæsenet måtte evakuere flere beboere fra opgangen på Rughavevej 29.
Brandvæsenet måtte evakuere flere beboere fra opgangen på Rughavevej 29.
Foto: Alarm112midtjylland.dk

Efter den voldsomme brand natten til d. 19 januar i Viborg, har der været stor tvivl om, hvordan den er opstået - og ikke mindst om den kunne være påsat. 

Politiet har siden branden været i gang med undersøgelser, der skal fastslå brandårsagen, og selvom den ikke er slået fast endnu, så fortæller politiet til Viborg Folkeblad at branden ikke var påsat.

- Vi er ved at analysere de prøver, som vi har foretaget i den lejlighed, hvor branden opstod. Vi afventer de endelige erklæringer, men vi har en mistanke om, at den kan skyldes tobaksrygning, siger Henrik Thomassen, som er politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi, til Viborg Folkeblad.

Det var midt om natten, at lejlighederne stod i flammer. Flere fortalte bagefter til TV Midtvest hvordan de måtte hjælpes ud af vinduerne på grund af den kraftige røg.

Og beboerne må væbne sig med tålmodighed endnu. Der går nemlig op mod fire uger, inden de første igen kan få lov at flytte hjem - og det er vel at mærke i de lejligheder, der har taget mindst skade.