Virksomheder vil lokke akademikere til Thy

Thy Erhvervsforum havde tirsdag inviteret nyuddannede og studerende fra de større byer på rundtur i området.

tourdethy.jpg

54 studerende og jobsøgende var tirsdag på rundtur i Thy. Programmet stod på flere virksomhedsbesøg og mulighed for at få et indtryk af den lokale natur - blandt andet i Klitmøller.

Det var Thy Erhvervsforum og karrierecentret på Aalborg Universitet, der stod for arrangementet med navnet Tour de Thy 2013. Målet var at gøre området mere attraktivt for akademikere.

- Vi vil gerne vise vores højtuddannede, at der også er nogle muligheder uden for de traditionelle universitetsbyer, siger Bjørn Roed Jensen fra Karrierecentret på Aalborg Universitet.

Thy overraskede positivt

Dagens rundtur, der også gav mulighed for virksomhedsdating med en lang række lokale virksomheder, efterlod et godt indtryk hos de mange deltagere.

- Igennem hele dagen har vi besøgt virksomheder, hvor jeg godt kunne falde til, så der er bestemt ikke noget, der har skræmt mig væk, siger Bertram Storr-Paulsen, der studerer på Copenhagen Business School.

Thy Erhvervsforum arrangerede en lignende tur tilbage i 2011. Dengang viste seks virksomheder interesse. Over tyve virksomheder fra Thy var repræsenteret ved arrangementet tirsdag.